Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milletvekili emekli aylığı 27 bin TL’ye çıkıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre milletvekili emekli aylıkları cumhurbaşkanı ödeneği yerine göstergeye bağlanacak. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önerge ile TBMM başkanları ve başbakan emekli aylıkları 126000 gösterge; emekli cumhurbaşkanı yardımcısı, bakan ve milletvekili aylıkları 115225 gösterge üzerinden ödenecek. Böylece mevcut memur maaş katsayısına göre sırasıyla 29 bin 666 lira ve 27 bin 129 TL ‘ye yükselecek. Bu tutarlar 1 Temmuz’da memur maaş katsayısına bağlı olarak ayrıca artacak. Ancak, zamlı aylıkları 2023 yılından itibaren almaya başlayacaklar.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

        Geçen yıl aralık ayında 16 bin 474 TL olan cumhurbaşkanı yardımcısı, bakan ve emekli milletvekili aylıkları ocak ayında yüzde 14.4 oranında artırılarak 18 bin 860 liraya yükseltilmişti. Ek bütçe ile cumhurbaşkanı ödeneğinde yapılacak artışla 26 bin 479 liraya yükseltilecekti. Ancak, kamuoyunda yaşanan tartışmalar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili emekli aylıklarının cumhurbaşkanlığı ödeneğine endeksli olmaktan çıkartılmasını, ek bütçe yasa teklifinde cumhurbaşkanı ödeneğinin yüzde 20.2 oranında artırılmasına ilişkin düzenlemenin de geri çekilmesini istemişti.

        Komisyonda kabul edilen önerge ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi yerine getirildi. Böylece, milletvekili, TBMM Başkanı, bakanlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcılarının emekli aylıkları cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan çıkartıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ