Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika hava durumu: Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji 30-31 Temmuz 2022 hava durumu raporu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        "Ege’de ve Akdeniz’de sıcaklık olarak farklı bir durum yok, 40 derecenin üzerinde hissediliyor fakat Kuzey Ege daha ferah ve rüzgar daha kuvvetli. Muğla-Antalya boyunca gelecek 3 gün sakin rüzgar altında, daha nemli ve biraz daha bunaltıcı geçebilir. Özellikle orta yaşlı insanlarımızın öğlen güneşinde uzun süre kalmamasında yarar var." diyen Öztel, şunları kaydetti:

        "Çanakkale-Balıkesir yine hafta sonunun rüzgarlı alanları. Edremit ve Ayvalık çevresi gelecek günlerdeki rüzgara 'bu sakin' diyebilir çünkü birkaç haftadır fırtına uçuruyor, en azından gündüz 5-6 saat kuvvetli rüzgarlı geçiyor.

        REKLAM

        Güneydoğu ve Doğu Anadolu ise Akdeniz gibi Basra’dan sokulan sıcak havanın etkisinde. Gölgede bile 40 dereceye ulaşan sıcaklıklar bu şekilde sürecek görünüyor.

        Akdeniz ve Ege yeşil alanlarıyla yangın riskli günler geçiriyor, çöp içinde bırakmasak ve ateş yakma keyfimizi bu yangın tehlikesi olan günlerde ertelesek iyi olurdu.

        Son zamanlarda yağmurdan bahsedemiyoruz ama haftaya salı günü İstanbul semalarında yağmur görme olasılığımız var, Ağustos kuzey çizgimizde bugünlere göre biraz daha serin başlayacak. İyi hafta sonları."

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ