Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu SOĞUK HAVA... İstanbul hava durumu: İstanbul'da sıcaklık 10 derece düşüyor!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Pazartesi günü, soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarının 8-12 derece azalmasının beklendiği belirtildi.

        YAĞIŞLAR BU AKŞAM BAŞLIYOR

        Yağışların bu akşam saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevresinde başlayacağı aktarılan açıklamada, yağışların yarın günün ilk saatlerden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya ile Yalova çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde devam etmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

        Yağışların yarın Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğine dikkati çekilen açıklamada, "Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemizin doğusunun (Kocaeli, Sakarya) yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

        'YENİ HAFTADA SICAKLIKLAR AZALACAK'

        Uyarının ardından değerlendirmelerde bulunan Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel de, İstanbul'da sıcaklıkların yarın 10 derece düşeceğini söyledi.

        Öztel şunları kaydetti: "Sıcaklıklar öyle yükseldi ki Marmara'da ve tüm Türkiye'de, yaz havasını alıyoruz. Ancak bugün İstanbul'da olan 20 derecelerdeki hava yarın hızla değişiyor. Yani yarın hava 10 dereceye kadar düşebiliyor. Öyle ki İstanbul'da dışarıda 6-7 derece olarak hissedilen bir sıcaklık bekliyoruz. Rüzgarlı olmayan yerlerde ise 10-12 derece olarak hissedilecek sıcaklık. Yarın bu ciddi fark nedeniyle montları kalınlaştırmak gerekecek. Salı günü ise sıcaklıklar 2 derece artacak. Çarşamba da yine 2 derece artacak. Yani bugünkü kadar sıcak bir gün geçirmeyeceğiz yeni haftada. Ayrıca İstanbul'da yine gün boyu yağmurlu bir hava gözlenecek. Öte yandan Kayseri, Sivas ve Erzincan'ın merkezine Salı günü kar yağabilir. Birden 20 santimetre değilse de 5 santimetreye kadar kar örtüsü olabilir."

         5 bölgede sağanak var! Kıyı Ege'ye rüzgar uyarısı
        5 bölgede sağanak var! Kıyı Ege'ye rüzgar uyarısı Haberi Görüntüle
        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ