Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Oktay Mahmuti, Fenerbahçe - Basketbol Haberleri

        Avrupa’nın önde gelen coachlarıyla pazarlık halinde olan Fenerbahçe Ülker’in “aday listesine”, Galatasaray ile önceki gün yolları ayrılan tecrübeli coach Oktay Mahmuti’nin ismi de eklendi.

        Fenerbahçe’de kısa bir süre önce basketbol şubesinin Genel Koordinatörlüğü’ne getirilen Kemal Dinçer, Sarı-Kırmızılı kulüple arasındaki sorunlar bir türlü çözüme kavuşamayan ve sonunda önceki gün “yola kendisi ile devam edilmeyeceği” açıklanan Mahmuti için “Oktay hoca kısa bir süre öncesine kadar G.Saray’ın sözleşmeli coachuydu. Bu yüzden kendisine talip olma gibi bir durumumuz söz konusu olamazdı. Henüz teklifte bulunmadık, görüşmemiz de olmadı. Ancak artık serbest. Tabii ki onun gibi başarılı bir antrenörle kim çalışmak istemez” diye konuştu.

        İtalya’da EttoreMessina ve Simone Pianigiani, Yunanistan’da da Panathinaikos’tan ayrılan Zeljko Obradovic ve Olympiakos’u THY Euroleague şampiyonu yapan Dusan Ivkovic ile temaslarda bulunan Dinçer’in, Mahmuti ile de bir görüşme yapacağı ve Fenerbahçe için nabız yoklayacağı ifade edildi. Dinçer, yeni coach konusunu bir hafta içinde çözüme kavuşturacaklarını ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde kesin sonuca varacağız” ifadesini kullandı.

        PAO DA DEVREDE

        Bu arada Oktay Mahmuti için Panathinaikos’un da devreye girdiği ve Yunan ekibinin Mahmuti ile görüşeceği öğrenildi. Kemal Dinçer, uzun yıllar NBA’de forma giyenmilli pivot Mehmet Okur’a teklifte bulundukları yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Bu haber kesinlikle doğru değil. Kendisiyle ilgilenmiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ