Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe Ülker'in 1 numarası Bo McCalebb Habertürk'e konuştu... - Basketbol Haberleri

        ÖZEL RÖPORTAJ/Necati METE

        Belki de bu sezon yılın en çok ses getiren transferi o. Kimileri için Avrupa’nın en değerli skoreri. Fenerbahçeli taraftarların transfer dönemi boyunca, “At artık o imzayı” diye her gün sabırsızlandığı oyuncu... Makedonya gibi bir takımı Eurobasket 2011’in yarı finaline taşıyabilecek bir sihirbaz! Bu sezon Fenerbahçe Ülker’in yolunu tutan o büyük yıldız Bo McCalebb sezon öncesi beklentilerini, yeni takımını ve İstanbul’daki hayatını HABERTÜRK’le paylaştı.

        ‘TARAFTAR PARMAK ISIRTIYOR’

        “Fenerbahçe’ye gelmemin en önemli sebeplerinden biri buradakimüthiş camia. Taraftarın takımına olan tutkusu parmak ısırtan cinsten. Herkes bizden bahsediyor ve beklentiler yüksek. Bu normal. Çünkü çok iyi oyuncularımız ve çok iyi bir hocamız var. Beni en çok sevindiren takımın havası.Müthiş kariyere sahip çok sayıda oyuncu olmasına karşın herkes takımbilinciyle hareket ediyor. Kimsede ego yok, kimse bencil değil ve bu da adaptasyon sürecini hızlandırıyor. Herkes herkesin işini kolaylaştırmak için elinden geleni yapıyor.”

        ‘FİNAL FOUR BİZE BAĞLI’

        “Böyle bir kadro oluştuktan sonra herkes bizimen azından Final Four oynayacağımızı düşünüyor. Ben ‘Bu yıl kesin Final Four oynarız’ diyen bir oyuncu değilim. Çok çalışmamız ve her gün daha iyi olmamız lazım. Takımımız doğru parçalardan oluşuyor ve biz sıkı çalışırsak tabii ki Final Four’u görebilecek güce sahibiz. Ancak bunu konuşmak için çok erken. Siena’dan sonra burada da Simone Pianigiani ile çalışacağımiçinmutluyum. Simone bence harika bir coach. Çok çalışkan, kararlı ve kendisini işine adamış bir görev adamı. En çok sevdiğimtarafı ise, kaybetmekten nefret ediyor. Beni çeken noktası bu, çünkü ben de öyleyim. F.Bahçe’nin de kulüp olarak böyle bir yapısı var. Bu atmosferde sezonun başlaması için sabırsızlandığımı söyleyebilirim.”

        ‘Milli Takımınızın bana ihtiyacı yok’

        Bo McCalebb, 4 sezon önce Mersin Büyükşehir Belediyespor forması giyerken Türk vatandaşlığına geçirilip 12 Dev Adam’dan biri olması tartışılmıştı. Proje askıda kaldı, Bo da Makedonya Milli Takımı’nın direksiyonuna geçti. ABD’li oyuncu o dönem kendisine resmi bir teklif gelmediğini belirtiyor ve ekliyor: “Eğer imkanım olsaydı Türk Milli Takımı’nı seçer miydim bilmiyorum. Ama zaten sizde çok iyi guardlar var. Bana ihtiyaç yok”

        ‘İstanbul evim gibi’

        “İstanbul gittiğim şehirler arasında en sevdiklerimden. Çok büyük ve kalabalık bir şehir. Amerika’da her yerde bulamayacağınız restorantlar ve mağazalar İstanbul’da her yerde var. Ben kendimi burada evimde gibi hissediyorum.”

        ‘İlkan kesinlikle muhteşem olacak’

        Takım içindeki Türk oyuncularla çok iyi anlaştığını belirten Bo McCalebb, G.Saray’dan olaylı bir şekilde F.Bahçe’ye geçen İlkan Karaman’a ayrı bir parantez açıyor: “Aslında İlkan’ı buraya gelmeden önce tanımıyordum. Ancak bu yaz onu tanımak için fırsatım oldu. Kesinlikle muhteşem bir oyuncu olacak. Müthiş yetenekli ve inanılmaz bir potansiyeli var.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ