Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Jet operesyon! - Diğer Haberleri

        Bayram tatilinde emniyete özel mesai yaptırılarak pasaportu yetiştirilen Etiyopya asıllı atlet Selim Bayrak, Avrupa Kros Şampiyonası’nda Türkiye’ye tek madalyasını kazandırdı

        Avrupa Kros Şampiyonası’nda mücadele eden 21 ‘Türk’ atlet arasında ülkemize tek madalyayı kazandıran Etiyopya asıllı Selim Bayrak, filmlere konu olabilecek ‘çok özel’ bir çalışma sonucu yarışabildi. Etiyopya’dan uzun bayram tatili sırasında Türkiye’ye dönen ve elinde sadece Etiyopya pasaportu bulunan Bayrak, Atletizm Federasyonu ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ‘sıradışı’ operasyonuyla resmi tatil olmasına rağmen sadece 12 saatte gri pasaporta kavuştu.

        10 Aralık’ta Türkiye’ye ayak basan Bayrak’ın pasaportu önce genellikle ikamet ettiği Muğla’da arandı. Muğla Emniyet’indeki araştırma sonucunda pasaportun Ankara’ya gönderildiği anlaşıldı. Federasyon’un girişimleri sonucu bayram tatili olmasına rağmen 11 Aralık günü nöbetçi memur ve amirler sadece milli atletin ‘memleket meselesi’ olarak gördükleri işlemlerini yapmak için Pasaport Dairesi’ne geldi. Resmi evraklardaki eksiklik nedeniyle işler uzayınca bu kez bir federasyon yetkilisi, aynı gece üç emniyet amirinin Ankara’daki nın evlerini kapı kapı dolaşarak gerekli imzaları elden toparladı.

        Jet operasyonla gri pasaportuna kavuşan Bayrak, ertesi sabah vizeye gerek duymadan Belçika’ya uçtu ve 23 yaşaltı kategorisinde bronz madalyayı boynuna taktı.

        Şampiyona’da Türkiye’nin kürsüye çıkan tek atleti olan Bayrak’ın dönüşte madalyasıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kendisine yardımcı olan polislere bizzat teşekkür edeceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ