Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe derbisi öncesi açıklamalar, Cesare Prandelli ve İsmail Kartal Lig TV'de açıklamalarda bulundular, Prandelli ve Kartal depar programında açıklamalarda bulundular - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisi öncesinde Lig TV canlı yayınında soruları yanıtladı.

        "Atmosfer birkaç gündür derbi havasına girdik. Herkes son derece konsantre bir şekilde çalışıyor. Son günlerde çalışmalarımıza yoğunlaştık. Herkes derbiyi bekliyor. Başkanla buluşmamız çok güzeldi. Taraftar ve takım için kazanmamızın yanı sıra az da olsa onun için kazanmamızı istedi. Böyle bir zamanda bizim yanımıza gelerek bize destek olması önemliydi."

        "BAŞKANIN GİTMESİNDEN ETKİLENMEK DOĞAL"

        "Değişiklikler olunca oyuncuların duygularında da değişiklikler oluyor. Herkesin başkanı çünkü. Etkilenmek doğal. Ama bir şekilde bu dönemlerde olan değişiklikleri unutabiliyoruz. Maça odaklandığımız zaman bu şekilde dışardan kaynaklanan etkileri unutmak kolay oluyor."

        TARAFTARLARA ÇAĞRI...

        "Böyle önemli maçlarda duygular da çok önemli oluyor. Taraftarlarımızın beklentileri de bu yönde. Yarın odaklanmış bir şekilde sahaya çıkmak istiyoruz. Taraftar olarak baktığımız zaman yaşadığım derbiler arasında çok büyük bir dderbi. Çok özel bir yeri var tribünlerde. Desteği tarafarımızdan alıyoruz biz. 12. adam olarak bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz."

        BURAK OYNAYACAK MI?

        "Her maç çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Maçları kazanmak için pozisyon bulmak, pozisyon bulmak için de kaleye yakın oynamamız gerekiyor. Kaleye yakın olmak zorundayız. Burak bugün ısınmaya bizimle birlikte çıktı ancak sonrasında fizyoterapistlerle devam etti. Durumu yarın netleşecek. Umarım bizimle olur. Kendisi de bunu çok istiyor. Umarım sahada olur."

        "FENERBAHÇE DAHA ORGANİZE"

        "Oyuncularımız çok yönlü. Farklı pozisyonlarda görev alabilen oyuncularımız var. Onların müsaade ve istekleriyle kadroda değişiklikler yapıyoruz. Galatasaray'ın kalitesini ortaya koymak için yaptığımız değişiklikler bunlar. İlk maçta kondisyonumuz eksikti ama dayanıklıydık. Uzatmalarda iyi bir iş çıkardık. Fenerbahçe 3 yıldır aynı kadroyla oynuyor, daha organizeler. Umuyorum ki yarın daha iyi bir oyun çıkararak üstün gelen taraf olacağız."

        "HAK EDEREK ŞAMPİYONLUK KAZANDILAR"

        "İsmail Kartal'a buradan iyi şanslar diliyorum. Umarım Fenerbahçe gibi büyük bir takıma hak ederek kazanmak istiyoruz. Geçen sezon hak ederek şampiyon olan bir takımla oynayacağız. Umarım kazanırız"

        "SNEIJDER MESSI'YE MARKAJ UYGULADI"

        "Sneijder orta sahanın her yerinde oynayabilen bir oyuncu. Her bölgede kelitesini üst seviyede gösterebilen bir oyuncu. Hollanda milli takımında Arjantin maçında Messi'ye maç boyu markaj uygulamıştı. İlerleyen günlerde farklı pozisyonlarda kendisini izleyebiliriz."

        "TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR..."

        "Bu zamana kadar futbolcularımın gözlerinde kazanma isteğini gördüm. Elimizde her zaman gelişme gösteren bir kadro var. Bu konuda çok şanslıyım. Benim mesajım tüm taraftarlarımıza ve takıma. Galatasaray'da oynuyorsak terimizin son damlasına kadar vermemiz gerekiyor. Biz Galatasaray'ız ve bunu yapacağız."

        İSMAİL KARTAL'IN AÇIKLAMALARI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray mücadelesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

        İşte Kartal'ın açıklamaları;

        "Süper Kupa'da iyi organize olmuştuk. İki senedir bu kupayı kazanamıyorduk ve bu kez kazanarak lige başlamamız bizim açımızdan önemliydi. Penaltılarda kazandık ancak maç sonrası istatistiklere bakıldığında tüm bölgelerde üstün olan taraf bizdik. 120 dakikada gol atamadık ama penaltılarda kazanınca hak yerini bulmuş oldu. Lig Karabükspor maçıyla başladık. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Karabükspor sezonu erken açtı ve iyi oyun oynuyorlardı."

        "MİLLİ DAVA SONUÇTA, GİTMEK ZORUNDALAR"

        "Evimizde 5 gollü bir maç oldu. Kazandık ve lige iyi başladık. Sonrasında Trabzonspor maçı ve Akhisar yenilgidi geldi. Bunun ardından Torku Konyaspor maçı bizim için büyük bir moral oldu. 10 kişiye 11 kişi oynadık ve ikinci yarı gösterdiğimiz performansla maçı kazandık. Milli Takım arasında oyuncularımız büyük fedakarlıkla gittiler. Milli dava sonuçta gitmek zorundalar. Biraz da yıpranmış geldiler burada. Gökhan Gönül'de gribal enfeksiyon var. Mehmet Topal oldukça yorgundu."

        "OYUNCULARIMIZIN MORALLERİ BOZUKTU"

        "Milli Takım'dan dönen oyuncularımızın moralleri de bozuktu ve onları hazırlamak için uğraş verdik. Milli Takım serüveninin devam ettiğini ancak bu derbinin takımımız için oldukça önemli olduğunu söyledik ve özellikle 2 gündür yoğun bir şekilde mental açıdan derbiye hazırlanıyoruz."

        "ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN..."

        "Teknik adamların görevi şartlar ne olursa olsun oyuncuları maçlara hazırlayabilmektir. Biz ekibimizle her rakibi analiz ederek ve bu işe fazla mesai harcayarak rakiplerin zaaflarını analiz ederek her hafta rakibe göre değişik 11'lerle çıkabiliriz. Buna uğraşıyoruz. Yapmış olduğumuz analizler sonrasında kendi oyuncu grubumuzdan ideal bir 11 belirliyoruz ve bu 11'le mücadelemiz sürüyor.

        "GİDECEĞİMİZ MESAFELER VAR"

        "Yaptığımız analizler sonrasında takım ve kişisel olarak performansımızın arttığını görüyoruz. günden güne artan bir grafiğimiz var ama bunun skorlara yansıması gerek. Fenerbahçe'de teknik direktör olarak 2 buçuk aydır görevdeyim. Ondan önce yardımcı antrenördüm. 5 yıldız bu futbolcularla birlikteytim. Bu süre zarfında hiçbir oyuncuyla sürtüşmem bile olmadı. Antrenmanlarımız oldukça neşeli geçiyor. Oyuncuların gelişmesini görmek beni ve arkadaşlarımı mutlu ediyor. Bu yolda devam edeceğiz. Takımımızın gelişmesini sağlayacağız. Gideceğimiz mesafeler var. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Biz bir takımız. Oynayan oynamayan herkes birbirine saygı duyuyor. Ben de oyunculara saygı duyuyorum."

        "BEN BU CAMİANIN ÇOCUĞUYUM"

        "Ben bu camianın çocuğuyum. Başarılı olmak istiyorum. Bilgim yettiğince ve çalıştığım sürece inşallah 4. yıldızı takımımıza kazandırmak istiyorum. Ben taraftarlarımla İSmail Kartal oldum. İnşallah yarınki derbide iyi bir mücadele ve iyi bir sonuçla yüzümüzün akıyla oradan çıkacağız ve taraftarlarımızı sevindireceğiz. Konya maçındaki duruşumuz bizim referanszımız olacak. Derbiden yüzümüzün akıyla çıkacağız inşallah."

        "MAÇI KAFAMDA OYNUYORUM"

        "Futbolcuyken derbi öncesinde karşımda oynayacak olan oyuncuyu düşünürdüm. Teknik adamken ise tüm takımı düşünmek zorundasınız. Sahadaki 11 kişi haricinde oyuna girebilecek kişiler arasında ben maçı kafamda oynuyorum. Prandelli konuşurken ben onun sözlerinden derbiyi kafamda oynuyordum. Türkiye'ye yakışan bir maç olsun. Dostluk çerçevesinde."

        "KADRO AŞAĞI YUKARI BELLİ"

        "Maç kadromuz aşağı yukarı belli. Ufak değişiklikler olabilir ama kadroomuz aşağı yukarı belli. Biz bir takımız. Rakiplere göre 11 belirliyoruz. Kadro için biz de zorlandık. Milli Takım'dan dönen oyuncuları hazırlamak kolay değil ama zoru başarmamız gereken insanlar olmak için buradayız. İnşallah oradan yüzümüzün akıyla çıkacak en ideal 11'i çıkaracağız."

        EMENIKE'NİN SON DURUMU

        "Emenike'yle konuştuk. Uzun bir yolculuk yaptığını biliyoruz. Maça kadar dinlenmesini söyledik. Maç saatine kadar toparlanmasını bekliyoruz. Ben işimi ve Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Çok çalışıp Fenerbahçe'ye ve Türk Futbolu'na bir şeyler katmak için buradayım. Ekibime de teşekkür ediyorum. Benim işim bu. Burası benim evim. Bir mesafeye kadar burada yatıpğ kalkmam gerektiğini biliyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ