Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Doktorların "ameliyat olması gerek" dediği Ramon Motta, tedavisi konusunda büyük fedakarlık yaparak Slaven Bilic'i ve Beşiktaş'ı rahatlattı - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş’ta önceki gün Ramon Motta’dan gelen haber, teknik ekip başta olmak üzere camiada ciddi bir korkuyu da beraberinde getirmişti. İsmail Köybaşı’nda menisküs yırtığı tespit edilmesinin ardından Ramon Motta’ya da ‘osteidis pubis’ teşhisi konmuştu. Bursaspor ve Liverpool maçları öncesi Brezilyalı yıldız Acıbadem Hastanesi’nin yolunu tuttu, MR’ı çekildi. Ancak sonuçlar, hastanedeki doktorları korkutacak türdendi. Motta için, “Bölgede iltihap çok fazla, ameliyat olması gerek” raporu verildi.

        Ameliyat, Motta’nın sezonu kapatması anlamına gelecekti. Bunun üzerine teknik direktör Slaven Bilic, kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık ve Motta arasında üçlü bir zirve gerçekleşti. Bilic, “İsmail’in durumu da ortada. Sol bekte büyük sıkıntı yaşarız” dedikten sonra Karanlık’a “Başka bir formül var mı?” diye sordu. Ertuğrul Karanlık özel iğne tedavisinden söz edince Bilic de Motta’dan fedakarlık istedi.

        Tecrübeli sol bekin, “Her türlü tedaviye hazırım” demesi üzerine doktor Karanlık devreye girdi. 5 farklı iğneyle yapılan mini operasyonda Motta’nın iltihaplı kemiğine 50-60 kadar çentik açıldı. Bu şekilde iltihabın dışarı çıkması sağlandıktan sonra Almanya’dan getirilen özel bir maddeyle hasarlı bölge temizlendi. Daha sonra aynı bölgeye ilaç enjekte edildi. Motta’nın 2 gün boyunca dinlendirileceği ve Bursaspor maçı öncesi son bir kontrolden geçeceği öğrenildi.

        Brezilyalı oyuncunun, yarınki maçta forma giyemese bile Liverpool maçının 18 kişilik kadrosunda yer alması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ