Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Fenerbahçe maçında Fırat Aydınus ile 4. hakem Deniz Çoban arasındaki diyalogların açıklanmasını talep edecek - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR | MERİÇ MÜLDÜR

        İddialara göre hakemler arasında geçen diyaloglar şu şekilde:

        ÇOBAN: Emenike dışarıda, Emenike dışarıda..

        AYDINUS: Sen işine bak...

        ÇOBAN: Emre küfretti...

        AYDINUS: Sen karışma...

        Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin yankıları sürüyor. En çok konuşulan konulardan biri de Emenike krizi sırasında oyunu 6 dakika durduran Fırat Aydınus’un olayları seyretmekle yetinmesi, kartına başvurmaması... Haliyle iddiaların da ardı arkası kesilmiyor. Bu iddialardan biri de o anların en yakın şahidi olan 4. hakem Deniz Çoban’ın, Fırat Aydınus’u uyardığı, Aydınus’un ise “Sen karışma” yanıtını verdiği şeklinde.

        Deniz Çoban’ın, kulaklıktan 2-3 kez “Emenike dışarıda” diyerek Emenike’nin oyun alanını terk ettiğini Aydınus’a ilettiği ileri sürülüyor. Bu ifade oyuncuya sarı kart gösterilmesi gerektiğini işaret ediyor.

        4. hakemin Bilic-Emre gerginliğinde de yine kulaklıktan detaylı bilgi verdiği iddialar arasında. Deniz Çoban, Caner’in gergin anlarda yatıştırıcı rol oynadığını da vurgularken, Emre’nin ise Beşiktaş’ın hocasına yönelik sportmenlik dışı söylemlerde bulunduğunu aktarıyor. 4. hakemin bu ifadesi de kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini söylüyor.

        AYDINUS, ÇOBAN’A ‘KARIŞMA’ DEDİ Mİ?

        Fırat Aydınus’un ise 4. hakemin tüm uyarılarına rağmen hiçbir futbolcuya kart gösterme gereği duymadığı, Deniz Çoban’a da “Sen karışma” dediği belirtiliyor. Bu iddiaların yanı sıra bir başka iddia daha var ki kafaları iyice karıştırıyor. Bu iddia ise Fırat Aydınus’un maçın gözlemcisi ile yaptığı görüşme ile ilgili.

        Aydınus, “4. hakeme kızgınım. Emenike’nin oyun alanının dışına çıktığı yolunda beni ikaz etmedi” diyerek Deniz Çoban’dan dert yanıyor. İşte hakem camiasında iki gündür dile getirilen bu iddialar Beşiktaşlı yöneticilerin de kulağına kadar gitti. Yönetim Kurulu da bugün federasyona resmi başvuruda bulunacak. Başvuruda çok ilginç bir detay var. Beşiktaş, Fırat Aydınus ile Deniz Çoban’ın diyaloglarının kamuoyuna da açıklanmasını talep edecek ve “Kara kutuyu açıklayın” isteğinde bulunacak.

        Federasyon Beşiktaş’ın başvurusuna olumlu yanıt verirse Deniz Çoban’ın Aydınus’u uyarıp uyarmadığı da Aydınus’un gerçeği söyleyip söylemediği de ortaya çıkacak.

        NAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

        MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, 24 Ocak’ta Sporx’e yaptığı açıklamada, hakemlerin aralarında yaptıkları konuşmaların kaydedileceğini, ilk uygulamayı da Antalya’daki seminerde yaptıklarını söylemişti. Namoğlu, “Hakemlerde kara kutu olacak ve konuşmalar bu kutuya kaydedilecek. Amaçlardan biri de kulüp ve futbolcu yargılamalarında, hakemler arasında geçen konuşmaları delil olarak kullanmak” demişti. MHK Başkanı’nın açıklamalarının ardından Galatasaray-Erciyes maçında hakemlerin konuşmalarının ilk kez kayıt altına alındığı da basına yansımıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ