Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman'ın asıl derdi derbi! - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | HASAN ERCAZİP

        Beşiktaş’ta önceki gece gözler UEFA Avrupa Ligi’nde, akıllar Fenerbahçe derbisindeydi. Gençlerbirliği maçının ardından yılın ilk derbisinde Kanarya’yı ağırlayacak olan Kartal’da bir bilgi, yönetimi harekete geçirdi. Başkan Fikret Orman, Skenderbeu maçı başlamadan gazetecilere bir açıklama yaparken, Gençlerbirliği maçına Fırat Aydınus’un atanmasına tepki gösterdi. Orman’ın, “Tüm atamaları dikkatle takip ediyoruz.

        Gençlerbirliği maçımıza Fırat Aydınus’un atanmasının satır arası mesajlarını okuyabilecek tecrübeye sahibiz. Umarım Aydınus düşündüğüm sebeple atanmamıştır” dedi. Orman’ın ‘satır arası’ mesajlarını HABERTÜRK ortaya çıkardı.

        ‘HEP İYİ ADAMLAR CEZALI’

        Kartal’ın 1 numarasının, Aydınus tepkisinin altında yatan gerçek Fenerbahçe derbisiydi. Son yıllarda Beşiktaşlı oyuncuların derbi maçlardan önce ucuz kartlarla cezalı duruma düştüğüne vurgu yapan Orman, yönetici arkadaşlarıyla yaptığı sohbette de “Gençlerbirliği maçı sert geçecek. Takım yorgun. Umarım Fenerbahçe derbisinden önce yine eksik kalmayız. Yıllardır derbilerden önce en kilit adamlarımız cezalı duruma düşüyor” dedi. Orman, geçen yıl Fırat Aydınus’un Kadıköy’deki Fenerbahçe maçında oyundan çıkmak isteyen Emenike’ye kart göstermemesine ve Emre Belözoğlu-Bilic gerilimine kayıtsız kalışına da dikkat çekti.

        HEM HAKLI HEM HAKSIZ

        Peki Orman’ın haklılık payı ne? HABERTÜRK, son 4 yıl içinde Beşiktaş’ın oynadığı 20 maçı mercek altına aldı. Fikret Orman haklıydı. Zira Kartal, bu 20 maçın 8’ine, bir başka ifadeyle yüzde 40’ına en az bir cezalı oyuncuyla çıktı. Ancak Fikret Orman aynı zamanda haksızdı. Çünkü tepki gösterdiği Fırat Aydınus’un, Beşiktaşlı oyuncuların cezalı olduğu bu 8 maçın hiçbirinde en küçük bir payı yoktu. İşte o maçlar:

        2 KASIM 2014 BJK-FB: 0-2

        Geçen sezon Fenerbahçe’yle ligin ilk yarısında 2 Kasım 2014’te oynanan maç öncesinde Beşiktaş, Erciyes deplasmanından 3-2 yenik dönmüş, bu maçı yöneten İlker Meral, Gökhan Töre’yi kırmızı kartla oyundan atmıştı.

        4 OCAK 2015 BJK-GS: 0-2

        Galatasaray maçı öncesinde de tablo benzerdi. Kartal, bir hafta önce Konya deplasmanından 2-1’lik zaferle dönmesine karşın penaltı atışı sırasında ceza alanı çizgisine bastığı gerekçesiyle kırmızı kart gören Atiba’yı kaybetmişti. Maçın hakemi Halis Özkahya’ydı.

        5 ŞUBAT 2012: FB-BJK: 2-0

        Bir sezon önce Galatasaray derbisi öncesinde Bursa’yı 1-0’la dize getirdi Kartal... Ancak İlker Meral’in gösterdiği kırmızı kart sonrası Ersan Gülüm derbide oynama şansını kaybetti. Beşiktaş, maçtan 1-0 yenik ayrıldı.

        22 ŞUBAT 2014 GS-BJK: 1-0

        Kartal, dev derbiye hem Quaresma hem de Manuel Fernandes’ten yoksun çıktı. Derbiden iki hafta önce M.Kamil Abitoğlu, 1-0 kaybedilen Kayseri maçında Fernandes’e kırmızı kart çıkarmış ve PFDK’dan 2 maç ceza gelmiş, sonrasındaki Mersin maçında Kuddusi Müftüoğlu tarafından oyundan atılan Quaresma, Kadıköy’de boy gösterememişti.

        26 ŞUBAT 2012 GS-BJK: 3-2

        Manuel Fernandes’in derbiden bir hafta önce oynanan G.Birliği maçında Barış Şimşek’ten gördüğü sarı kart pahalıya patladı. Kartal, Galatasaray karşısına o dönem en büyük yıldızı olan Portekizli’den yoksun çıktı.

        16 NISAN 2012 BJK-GS: 0-2

        Süper Final sezonunda Kartal yine bir derbiye yaralı çıktı. Normal sezonun son maçında Karabük ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta Mete Kalkavan’dan kırmızı kart gören Egemen ve Almeida, Süper Final’in ilk maçında G.Saray’a karşı forma giyemedi.

        29 NISAN 2012 FB-BJK: 2-1

        Süper Lig’in son haftasındaki Karabükspor maçında Mete Kalkavan’dan gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Almeida, Kadıköy’de yerini alamadı.

        3 MAYIS 2012 BJK-FB: 1-0

        Beşiktaş’ın Süper Final’de ezeli rakiplerine karşı tek galibiyet eksiği vardı. Bir maç önce Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisinde Halis Özkahya’dan sarı kart gören Rüştü, cezalı duruma düşmüş ve İnönü’de takımdaki yerini alamamıştı.

        AYDINUS NE YAPTI?

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın tepkisini çeken Fırat Aydınus, kariyerinde Beşiktaş’ın 29 maçını yönetti. Bu maçlarda Siyah-Beyazlı oyunculara toplam 5 kırmızı, 67 sarı kart çıkarırken, aynı maçlarda Beşiktaş’a karşı ter döken rakip oyuncular 8 kırmızı, 82 sarı kart gördü.

        EN ÇOK KIRMIZI G.SARAY VE TRABZON’A

        Fırat Aydınus’un kariyerinde en çok kırmızı kart çıkardığı takımlar Galatasaray ve Trabzonspor oldu. İki ekip oyuncuları Aydınus’tan 10’ar kırmızı kart görürken, F.Bahçe de 7 kez aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Bir başka deyişle 4 büyükler arasında Aydınus’tan en az kırmızı kart gören takım Beşiktaş (5) oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ