Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray UEFA'dan Galatasaray'a ne ceza gelecek? - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        G alatasaray’a UEFA’dan şok... Özellikle Ünal Aysal’ın başkanlığı döneminde yaptığı birçok transferde harcadığı paralarla UEFA’nın radarına giren, Finansal Fair Play (FFP) kriterlerini tutturamadığı için mercek altına alınan Sarı-Kırmızılılar, dün İsviçre’den gelen kötü haberle sarsıldı. UEFA, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Galatasaray Kulübü’nün 2015-16 sezonu için belirlenen mali kriterlere uymadığını ve ceza anlamında gereken adımların atılacağını belirtti. UEFA ayrıca konunun şubat ayı sonuna kadar değerlendirileceğini ve buna göre bir karar verileceğini de bildirdi.

        HANGİ CEZALAR GELEBİLİR?

        Transfer yasağı

        Avrupa'dan men

        Para cezası

        Kadro küçültme

        Galatasaray Kulübü nasıl bir yaptırımla karşı karşıya kalabilir. Avrupa Kupaları’ndan men cezası en kötü ihtimal olarak gösteriliyor. Yaptırımlar arasında muhtemel cezalardan birisi de 1 dönem transfer yasağı... Uluslararası turnuvalarda 25 oyuncu kaydetmek yerine 8’i altyapıdan olmak üzere maksimum 21 oyuncuya lisans çıkartılması, maaş-transfer bütçesinin belirli seviyede kalması da verilmesi muhtemel diğer cezalar arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra ağır para cezası da göze çarpan yaptırımlar arasında yer alıyor.

        BİR TEK GALATASARAY GEREKENİ YAPMADI!

        UEFA, denetimdeki kulüpler arasında sadece Galatasaray’ın mali gereklilikleri yerine getirmediğini belirtti. İngiltere’den Hull City, Yunanistan’dan Panathinaikos ve Portekiz’den Sporting’in yapılan anlaşmalara uydukları ve artık gözetim altında olmadıkları ifade edildi. Türkiye’den Kardemir Karabükspor ile birlikte de, İsrail’den Hapoel Tel-Aviv, Polonya’dan Ruch Chorzow, Rusya’dan Rostov’un yapılan anlaşmalar dahilinde izlenmesinin devam ettiği kaydedildi.

        DURSUN ÖZBEK: BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA’dan gelen kötü haber sonrası Telegol’e önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, mali durumlarının ortada olduğunu belirterek "En kötü ne olur diye tahmin etmek zor ama daha önceden bekliyorduk bunu. Bizi hukuk kuruluna sevk edeceklerini söyledik. Geçmişten gelen açık çok büyük. 3 seneden gelen açıktan sonra böyle bir durumun ortaya çıkacağı belliydi" dedi.

        KİM NE CEZA ALMIŞTI?

        UEFA, daha önce kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle Fransız devi Paris Saint Germain’e kısıtlı oyuncu lisansı çıkartma (25 oyuncu yerine 21 oyuncu), kısıtlı maaş-transfer bütçesi ve 3 yıl için 60 milyon Euro; Manchester City takımına ise 3 yıl için 50 milyon Euro para cezası vermişti.

        BEŞİKTAŞ PARA CEZASI ALMIŞTI

        Beşiktaş da geçtiğimiz yıllarda yine aynı şartlardan dolayı 3 yıl boyunca kısıtlı oyuncu lisansı çıkartma (25 oyuncu yerine 22 oyuncu), kısıtlı maaştransfer bütçesi ve 6 milyon Euro para cezası almıştı.

        INTER'E 20 MİLYON EURO CEZA

        UEFA Inter'e ise 20 milyon Euro para cezası ve kadro küçültme (25 yerine 21 kişilik kadro) cezası vermişti.

        Roma, Finansal Fair-Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 6 milyon Euro, Monaco ise 13 milyon Euro para cezası almıştı.

        Öte yandan UEFA’nın koyduğu mali kriterlere uymadıkları gerekçesiyle Samsunspor'un 7, Bucaspor, Denizlispor, Kahramanmaraş, Ankaragücü, Orduspor ve Tarsus İdmanyurdu’nun da 3’er puanı silinmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ