Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Gültekin Gencer: Maç başı 80 bin lira ödüyoruz - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, stadı kiralamak için 15 gün önce Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptıkları başvuruya net bir cevap alamadıklarını bildirdi.

        A Milli Futbol Takımı'nın İsveç ile yaptığı milli maçta stadın güzelliğini tüm Türkiye'nin çok iyi gördüğünü ifade eden Gencer, "Yeni statlar şehrin takımı için yapılıyor. Başka kiracı bulma imkanı yok. Tek kiracı biziz. Bu nedenle stadın geleceğinin belirlenmesi gerekiyor. Antalyaspor olarak statsızlık yaşıyoruz. Stat yapıldığı günden itibaren bize kiralanması söz konusuydu ama çim problemi, müteahhitlerden kaynaklanan sıkıntılar gibi nedenlerle kiralanamadı. Belediyeye de bazı prosedürler gereği devredilemedi." dedi.

        Kulüpler Birliği Vakfı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde kiralamayla ilgili sorunu dile getirdiğini kaydeden Gencer, şunları söyledi:

        "İnşallah yeni sezona stadımızda gireriz. Onun dışında başka bir düşünce olacak olursa biz de başka kararlar almayız umarım. Cumhurbaşkanımızı ziyarette bizzat bu konuyu dile getirdim. Cumhurbaşkanı'mız da Antalyaspor'un yeni stadı ile ilgili gereken yardımı yapacağını bildirdi. Antalyaspor olarak kendi şehrimizde stadın kiracısıyız. 10 ay önce 3 yıllık kiralayabilmiş olsaydık cüzi paralar ödemiş olacaktık. Şimdi maç maç kiraladığımız için inanılmaz rakamlar ödüyoruz. Üniversite stadını 5 bin liraya kiralarken şimdi maç başı 80 bin lira ödüyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. Bu işin prosedürlerinin çözülmesi gerekiyor. Aksi takdirde inşallah üniversite stadına dönmek zorunda kalmayız. 3 yıllık kiralama için başvurduk. İmza aşamasında. Umarım en kısa sürede çözülür."

        Antalya'nın bir futbol şehri haline dönüştüğünü kaydeden Gencer, Akhisar Belediyespor maçında stadın dolması için çalışmalara başladıklarını ve futbolseverleri maça davet etmek için billboardlar hazırladıklarını belirtti.

        "FRANSA ÖNCESİ MİLLİ TAKIMIMIZ MORAL BULDU"

        Gencer, milli maça gösterdikleri ilgi ve 90 dakika boyunca verdikleri destek nedeniyle Antalya halkına teşekkür etti.

        Karşılaşmadan önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e stadın tamamen dolacağına ilişkin söz verdiğini anlatan Gencer, biletlerin satışa çıktığı andan itibaren 3 günde bittiğini ifade etti.

        Bu durumun kendileri için onur verici olduğunu dile getiren Gencer, bundan sonraki milli maçların Antalya'da oynanacağını düşündüğünü söyledi. Kırmızı-beyaz tribünler ve bayrakların milli takıma çok yakıştığını anlatan Gencer, "Fransa öncesi milli takımımız moral buldu. Bundan sonraki dünya kupası elemelerinde 3-4 maçı Antalya'ya alırız diye düşünüyorum. Antalya'nın birçok ile göre avantajları var. Konya gibi birçok şehir, milli takıma karşı görevini çok iyi yaptı ancak Antalya'da tesisler, konaklama her şey mükemmel." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ