Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş’ta 1989, 1990 ve 1991’de 3 kez şampiyon yapan efsane kadro bir araya geldi! - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ÖZEL RÖPORTAJ / Kartal YİĞİT

        Türk futbol tarihinin en unutulmaz kadrolarından birisidir Beşiktaş’ın 90’ların başında sahip olduğu takım. Gordon Milne önderliğinde üst üste 3 şampiyonlukla bir dönem kupalara ambargo koyan o efsane takım dün bir araya geldi.

        Sadece HABERTÜRK’ün takip ettiği dev buluşma onursal başkan Süleyman Seba döneminin eski yöneticisi Celal Soydan ile oğulları Erkut ve Korkut Soydan’ın sahibi oldukları Beşiktaş’taki Kazan Restoran’da gerçekleşti. Çok özel yemekte kimler yoktu ki...

        Dönemin teknik direktörü Gordon Milne ve eşi Edith Milne ile oğlu Graham ve eşi Ayşen; Kartal’ın eski İskoç oyuncusu İan Wilson ile eşi Tracey, kızı Leanne, torunu Ellie; Siyah-Beyazlılar’ın efsane oyuncuları Metin Tekin, Ali Gültiken, Gökhan Keskin, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Ulvi Güveneroğlu, Zeki Önatlı, Şenol Fidan ve Halim Okta...

        Oldukça samimi ve renkli geçen yemekte Milne’in salona girdiği ilk andan itibaren yaşadığı duygusallık dikkat çekti. Beşiktaş’ın yeni stadı ve şampiyonluk şansını değerlendiren Milne “Beşiktaş’ın yeni stadı gerçekten inanılmaz olmuş. Bence bu stat Avrupa’da 1 numara, dünyada da sayılı statlardan. Beşiktaş bu statta çok iş yapar. Oynanan oyuna baktığımız zaman ‘Beşiktaş şampiyon’ diyebiliriz. Çünkü Fenerbahçe iyi oynamıyor. Beşiktaş çok iştahlı ve saldırgan

        bir futbol oynuyor” diye konuştu.

        ‘BİZİM TAKIM, ŞU ANKİ TAKIMDAN İYİ!’

        Gordon Milne, buluşmanın gerçekleşeceği salona girdiği anda eski öğrencilerini görünce sıcak bir şekilde “Şampiyonlar” diye seslendi. İlk olarak Zeki Önatlı’ya takılan İngiliz futbol adamı “Saçlar bembeyaz olmuş” dedi.

        Milne; Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek ve Metin Tekin ile yaptığı sohbet sırasında “29 yıl uçup gitmiş, inanılır gibi değil” demekten kendini alamazken, eski oyuncuları ise “Her şey dün gibi. Sanki hala Beşiktaş takımında futbolcuymuşuz gibi hissediyoruz” ifadelerini kullandılar.

        Sohbette konu bir ara Beşiktaş’ın o dönemki kadrosuyla, şimdiki kadrosunun kıyaslanmasına da geldi. Milne, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bu sezon fırtınalar estiren takımın özellikle hücum anlamında çok iyi işlere imza attığının altını çizse de esprili bir şekilde “Burada bulunan takım, şimdiki takımdan elbette daha iyi. Ben kendi kadromu onlardan daha önde görüyorum” diyerek salonda bulunan davetlileri güldürdü.

        ‘DEVLER LİGİ İHTİYAÇ’

        Milne, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması gerektiğini belirterek “Hem Beşiktaş hem de Türkiye’nin Devler Ligi’ne ihtiyacı var. Çünkü son zamanlardaki terör olayları sıkıntı yarattı. Halbuki burası çok güzel bir ülke. Şampiyonlar Ligi’nde direkt oynayacak bir Beşiktaş’ın Barcelona, R. Madrid ve B.Münih ile karşılaştığını düşünebiliyor musunuz? Bu Türkiye için çok büyük bir imaj yenilenmesi ve reklam” dedi.

        12 KUPALI TAKIM

        Beşiktaş’ta 1987-94 arasında görev yapan Gordon Milne, Siyah-Beyazlı takıma tarihinin en parlak dönemini yaşatan teknik adam olarak göze çarpıyor. İlk iki yılını lig ikinciliği ile tamamlayan İngiliz hoca, camianın tepkisini çekse de inatla göreve devam diyen unutulmaz başkan Süleyman Seba’yı utandırmadı. Milne önderliğindeki takım 1989, 1990, 1991 yıllarında üst üste 3 kez lig şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluklardan sonuncusu namağlup elde edilirken bunu Türkiye’de başaran tek takım oldular. Milne ayrıca 2 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa, 1 Başbakanlık Kupası, 4 de TSYD Kupası’nı müzesine götürdü.

        ‘BU GÖBEKLERLE KALEYİ KAPATIRIZ!’

        Eski dostların buluşmasında Siyah-Beyazlılar’ın unutulmaz defansı Gökhan Keskin’in İan Wilson’la şakalaşması herkesi güldürdü. Keskin artık bir dede olan Wilson’u görünce “Bu göbeklerle ikimiz bütün kaleyi kapatan bir baraj kurarız” deyince kahkahalar havada uçuştu.

        METİN VE ALİ: ARTIK YAŞLISINIZ!

        Buluşmada torunları ve çocukları ile gelen İan Wilson büyük ilgi odağıydı. Siyah-Beyazlılar’ın unutulmaz golcüleri Metin Tekin ve Ali Gültiken, uzun süre sonra hasret giderdikleri Wilson’a “Rıza hocadan (Çalımbay) sonra sen de dede olmuşsun. İkiniz de artık yaşlandınız” diye takılmadan edemediler.

        FEYYAZ UÇAR GELEMEDİ

        Beşiktaş’ın unutulmaz kadrosunun buluşmasında gözler Feyyaz Uçar’ı aradı. İzmir’in Urla ilçesine yerleşen Uçar’ın özel işleri nedeniyle bu özel buluşmaya katılamadığı ifade edildi.

        ‘BİZİM TAKIM ŞİMDİKİNDEN İYİ'

        Gordon Milne, Beşiktaş’ın kendi dönemindeki ile şimdiki hocası Şenol Güneş yönetimindeki kadroları kıyasladı. İngiliz hoca, Kartal’ın şu an çok iyi bir takım olduğunun altını çizse de esprili bir şekilde “Burada bulunan takım, şimdikinden

        daha iyi. Ben kendi kadromu daha önde görüyorum” diyerek herkesi güldürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ