Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer U14 Akademi Ligi'nde şampiyon Altınordu - Futbol Haberleri

        Altınordu U14 Futbol Takımı, Akademi Ligi finalinde Beşiktaş'ı 1-0 yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Antalya'da oynanan maçta şampiyonluğa ulaşan Altınordu'nun genç yetenekleri büyük sevinç yaşadı.

        U14 Gelişim Ligi Türkiye Şampiyonası finalinde Altınordu, Beşiktaş'ı 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) U14 takımı, U14 Türkiye Şampiyonası finalinde Beşiktaş'ı 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Antalya'daki WOW Sport Center'daki karşılaşmada kırmızı lacivertli ekibe kupayı getiren golü, 21. dakikada Tayfun Tatlı kaydetti.

        Altınordu'nun karşılaşma boyunca çok üstün bir oyun sergilediği maçın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşadı. Başkan Seyit Mehmet Özkan, sahaya inerek şampiyonluk sevinicini çocuklarıyla birlikte neşe içinde kutladı. Gençler, Takım Antrenörü Hakan Kayalar'ı ise havalara atarak sevinçlerini paylaştı. Oyuncular ardından da hocalarını havuza atıp, ardından da kendileri atlayarak birlikte eğlendiler.

        GOL YEMEDEN ŞAMPİYON OLDULAR

        Ligde normal sezonu 24 maçta 23 galibiyetten çıkardığı 69 puanla grup birincisi olarak bitiren Altınordu U14 Takımı, Türkiye şampiyonası ön elemesinde Eskişehirspor'u 1-0 yenerek son 8 arasına kaldı. Grupta Osmanlıspor'u 2-0, Kayserispor'u 9-0 yenip, Trabzonspor ile golsüz berabere kalan Altınordu, finalde ise Beşiktaş'ı tek golle mağlup ederek, gol yemeden şampiyonluğa uzandı.

        Başkan Seyit Mehmet Özkan, uzun süredir verilen emeklerin karşılığını aldıklarını belirterek, "Bu güzel bir duygu. Ancak sürdürülebilir başarılar elde etmek Avrupa ve dünya şampiyonalarında sonuçlar alabilmek çok daha önemli. Beşiktaş'ı, verdiği mücadele için tebrik ederim. Son 4 yılda stadını yeni baştan yapan şampiyon olan ve borç batağından çıkan Beşiktaş, her açıdan takdir edilecek bir başarı elde etti." dedi.

        Altınordu FK Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise yaptığı açıklamada, önemli bir şampiyonluk elde ettiklerini ifade ederek, "Gelişim liglerinde önemli olan yetiştiricilik. Ancak bu sonuçlar süreci hızlandırması açısından büyük önem taşıyor." vurgusu yaptı.

        Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) Müdürü Savaş Serdar ise yaptığı açıklamada, "Altınordu'nun A'sı asaleti O'su ise onuru temsil ediyor." diyerek, "Bugün formamızdan ter değil asalet aktı ve onurumuzla mücadele verdik. Beşiktaş'ı ve kendi öğrencilerimi tebrik ediyorum." diye konuştu.

        AFMO Genel Kaptanı Halit Eroğlu, gol yemeden gelen şampiyonluğun devamını getirmek istediklerini söylerken Teknik Antrenörü Hakan Kayalar ise duygularını ifade ederken, "Bir sezon boyunca özveriyle mücadele ettik. 24 maçta 166 gol atıp, sadece 10 gol yiyerek grup birincisi olduk. Hemen ardından ön eleme ve sonrasında da Türkiye şampiyonası. Bu takım son 7 maçtır gol yemiyor. Bunlar, hep çalışmanın bir sonucu. Çalışıyoruz ve karşılığını da alıyoruz." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ