Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe FB TV yeni sezonda tarihi bir adım atıyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL - HÜSEYİN YAVUZ | ÖZEL HABER

        Yıl 2004... Fenerbahçe, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve başkan Aziz Yıldırım’ın öncülüğünde FB TV’yi kurarak kulüp televizyonculuğuna adım atıyordu. Geride kalan 12 senede alanında her zaman zirvede olan ve pek çok ilki gerçekleştiren Fenerbahçe TV’de şu anda büyük bir heyecan yaşanıyor. Taraftarların merakla beklediği HD yayına geçmeye hazırlanan kulüp televizyonu bununla da yetinmeyerek Ülker Stadı’nda 3 bin metrekare üzerine adeta bir teknoloji üssü kuruyor. Büyük yatırımla gerçekleşen bu projenin % 80’i tamamlanırken, yeni sezonla birlikte bu devrimin gerçekleşmesi hedefleniyor. İşte teknoloji üssünün tüm detayları:

        BİRİMLER TOPLANIYOR

        Fenerbahçe’nin bütün medya kurumları bu yeni alanda bir araya toplanıyor. Televizyonun yanı sıra, Radyo Fenerbahçe, Fenerbahçe Dergisi, Fenerbahce.org, Fenerbahçe Sosyal Medya Ekibi ve İletişim departmanı da 3 bin metrekarelik bu bölüme taşınıyor. Tesisteki ofis ekipmanlarında yer alan her renk bir birimi temsil edecek.

        SADECE KULÜP KANALI

        Yapılan yeni teknoloji üssüyle birlikte Fenerbahçe adeta birçok dev kanalla yarışabilecek bir medya grubuna dönüşecek. Pek çok kanalda 1 olan reji sayısı Fenerbahçe TV’nin yeni evinde daha önce de olduğu gibi 2 tane olacak. Ve bunun sayesinde Sarı-Lacivertliler bir yandan canlı yayın yapabilirken diğer taraftan da başka bir program çekimi gerçekleştirebilecek.

        RADYO DA YENİLENİYOR

        Türkiye’nin ilk karasal yayınını yapan kulüp radyosu Radyo Fenerbahçe de yepyeni imkanlara kavuşacak. Geçtiğimiz günlerde “Türkiye’nin en iyi spor radyosu” ödülünü alan Radyo Fenerbahçe bu tesise geçtikten sonra televizyon ile karşılıklı olarak senkronize bir şekilde yayın yapabilecek. Ayrıca radyo da tıpkı Fenerbahçe TV gibi yeni stüdyolarına kavuşacak. Bunun yanı sıra uzun vadede radyoyla ilgili de yenilikler yapılacak.

        HEM HD HEM SD YAYIN

        Yapılan bu devrimin en önemli gelişmelerinden biri Fenerbahçe TV’nin yeni dönemle birlikte “High Definition-HD” (Yüksek çözünürlüklü) yayına geçmesi. Üstelik Sarı-Lacivertliler bu konuda ilk olmakla kalmıyor ve “Standart Definition-SD” yayınını da devam ettiriyor. Başkan Aziz Yıldırım’ın “Fenerbahçe TV’yi herkes her platformdan izleyebilsin” düşüncesi paralelinde bu adım atıldı. HD yayına geçilmesiyle birlikte çok daha iyi görüntü kalitesine ulaşacak olan FB TV, 1080 piksel çözünürlükle izleyicilerinin karşısına çıkacak.

        TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜN ÖZELLİKLERİ

        - Full otomatik robotik kameralar ve yayın yapabilme kabiliyetine sahip sistem altyapısı ile son teknoloji seviyesinde donanıma sahip oldu.

        - Tüm sistemler network iletişimi ile çalışarak dijital döneme geçiş yapıldı.

        - Resim kalitesi eski yayına göre 3 seviye arttırıldı. Çözünürlük 720’den 1080’e çıkarıldı.

        - Tek bir kişi kendi bilgisayarından içeriği yükleyebilecek, dilediği seçimi yapabilecek, seslendirme ve yayına hazırlama işlemlerini yapabilecek.

        - Yedekli ve güçlü yayın otomasyon sistemi gerektiğinde tek operatörle ya da operatörsüz yayın devamlılığını sağlayacak. Yeni teknoloji üssünde yayın, haber, grafik ve ışık otomasyonu teknolojileri yer alacak.

        - Teknolojinin en üst seviyesindeki grafik sistemleri kullanılacak.

        - 750 terabyte kapasitesindeki arşiv full yedeklilik sağlayacak.

        - Daha önce Türkiye’de ilk kez 2005 yılında panaromik stüdyo kullanmaya başlayan Fenerbahçe TV’nin yeni tesisine iki tane yepyeni ve son teknolojiyle stüdyo yapılıyor. Stüdyolardan biri olan “Sarı stüdyo”, 165 metrekare üzerine kuruldu. Bu stüdyoda 4 farklı dekor yer alıyor. Diğer stüdyonın ismi ise “Lacivert stüdyo.” Bu stüdyo ise 265 metrekare üzerine kuruldu ve tam 6 farklı dekor içeriyor. Tüm bu stüdyolar tamamen Fenerbahçe için özel olarak tasarlandı ve muadili olmayacak şekilde yapıldı.

        - Stüdyolarda tam 32 metrekarelik led monitörler yer alacak. 2.5 milimetre kalınlığında olacak bu monitörler Türkiye’de kullanılan en son teknoloji ve en ince monitör modeli.

        - Stüdyolarda yer alan ışık ve ekran sistemlerinin hepsi en üst düzey teknolojiye sahip olacak.

        - Sıfırdan inşa edilen bu tesiste 8 tane offtube yer alacak. Bu offtubelarda montaj, seslendirme, deşifre, maç anlatımı gibi pek çok şey yapılabilecek

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ