Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Crystal Palace: 1 - Manchester United: 2 | FA Cup şampiyonu Manchester United - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER

        İngiltere FA Cup final mücadelesinde Crystal Palace ile karşılaşan Manchester United uzatmalara giden maçı 2-1 kazandı ve 12 yıl sonra 12. kez FA Cup şampiyonu oldu.

        İlk yarısı golsüz sona eren maçın son anlarında, iki ekip de karşılıklı attıkları gollerle şampiyonluk kupasına uzanmak için çaba gösterdi.

        Maçın 78. dakikasında Jason Puncheon ile 1-0 öne geçen Crystal Palace, büyük sevinç yaşarken 3 dakika sonra Juan Mata skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

        Karşılaşma boyunca oyunun kontrolünü elinde tutan Manchester United'ın iki şutu direkten dönerken normal süre 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

        Uzatma anlarında 105. dakikada Chris Smalling'in ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalması Manchester United'ı son anlarda zor durumda bıraktı.

        Ancak oyuna sonradan giren Jesse Lingard, maçın 110. dakikasında attığı gole Manchester United'ı 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester United FA Cup şampiyonu oldu.

        United bu şampiyonlukla 12. kez FA Cup zaferi tatmış oldu ve Arsenal ile birlikte kupayı en çok kazanan takım unvanını elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ