Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Barcelona Sevilla maçında Arda Turan 2 gol birden attı - Futbol Haberleri
        1

        İspanya Süper Kupa rövanş maçında Barcelona, sahasında Sevilla'yı konuk etti.

        2

        Barça sahaya; Claudio Bravo, Mascherano, Digne, Aleix Vidal, Samuel Umtiti, Sergio Busquets, Suarez, Arda Turan, Andre Gomes, Lionel Messi, Munir El Haddadi 11'yle çıktı.

        3

        Sevilla ise Sergio Rico, Gabriel Mercado, Mariano Ferreira, Diego Gonzalez, Matias Kranevitter, Vicente Iborra, Yevhen Konoplyanka, Joaquin Correa, Pablo Sarabia, Ganso, Wissam Ben Yedder 11'yle sahada yer aldı.

        4

        İlk karşılaşmayı sahasında 2-0 kaybeden Sevilla, mücadeleye etkili başladı. Yedder ve Iborra'yla üst üste Barça kalesinde tehlikeli anlar yaşattı.

        5

        Dakikalar 10'u gösterdiğinde Milli yıldızımız Arda Turan, Messi'nin asistinde topu yerden sert göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Barcelona, finalde büyük bir avantaj elde etti.

        6

        31. dakikada Sevilla, Iborra'nın kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

        7

        Arjantinli yıldız Lionel Messi 42. dakikada sert şutu kaleyi bulmadı.

        8

        İlk yarının bitimine saniyeler kala Sevilla, Gabriel Mercado'nun yakaladığı fırsattan yararlanamadı ve Barça karşısında soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

        9

        İkinci yarıda Arda Turan tekrar sahneye çıktı. Sevilla defansının hatasını iyi değerlendiren Arda, kalecinin üstünden topu aşırarak çok güzel bir gole imza attı: 2-0

        10

        Kalan sürede Sevilla'ya tur için 4 gol lazımdı. Fakat bu kez sahneye Lionel Messi çıktı. Skoru 3-0'a getirdi ve Sevilla'nın tüm ümitleri sona erdi.

        11

        Kalan sürede başka gol olmayınca Barcelona, 2-0'ın rövanşından Sevilla'yı bu kez de 3-0'la geçerek İspanya Süper Kupası'nın sahibi oldu.

        12

        Hatırlanacağı üzere geçen sezon İspanyol basını: "Arda artık komik gelmiyor. Arda Barcelona mahallesinde kayboldu" başlıklarını atarak milli yıldızımızı yerden yere vurmuştu.

        13

        Maçın adamı Arda Turan, Sevilla karşısında gösterdiği performansla aldığı eleştirilere yanıtını şimdiden verdi. İspanyollar manşetlerine "SüperArda ve kaptan Leo" başlığını attı

        14

        Sport Gazetesi ise uzun bir yorum yaparak, "Arda, hiç şüphe yok ki Barcelona'daki en iyi futbolunu Sevilla karşısında oynadı. Neymar'ın boşluğunu doldurabileceğini gösterdi. Takımın güvenini kazandı" diye yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ