Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 1 - Feyenoord: 0 | Dünkü Maç Sonucu ve özeti - Futbol Haberleri
        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-FEYENOORD MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, Hollanda'da 7'de 7 yapan Feyenoord'u 1-0 yendi.

        Oldukça sert geçen mücadelede galibiyet golünü 18. dakikada Emenike kaydetti. Karşılaşmada birçok kez faule maruz kalan Jermain Lens, 78. dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı gönderdi. Yıldız futbolcu 86. dakikada sakatlanarak yerini Alper Potuk'a bıraktı. Mücadele 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

        4 puana ulaşan sarı-lacivertli ekip A Grubu'nda liderliğe yükseldi. Grupta oynanan diğer maçta iseManchester United, Ukrayna temsilcisi Zorya'yı Ibrahimovic'in attığı golle 1-0 yendi.Manchester ve Feyenoord'un 3'er puanı bulunduğu grupta sonuncu sıradaki Zorya'nın 1 puanı bulunuyor.

        Öte yandan Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, profesyonel hayatına başladığı eski takımı Feyenoord'a karşı kariyerinin ilk sınavını verdi.Karşılaşmanın 77. dakikasında Emenike'nin yerine oyuna dahil olan Hollandalı futbolcu, maçta kaldığı sürede etkili olamadı.

        FENERBAHÇE: 1 - FEYENOORD: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Dk. 86 Alper Potuk), Sow, Emenike (Dk. 77 Van Persie)

        FEYENOORD: Jones, Karsdorp, Botteghin (Dk. 82 Kramer), Kongolo, Van der Heijden, Kuyt, El Ahmadi, Trindade, Toornstra, Berghuis (Dk. 57 Bilal Başaçıkoğlu), Jorgensen

        GOL: Dk. 18 Emenike (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 26 El Ahmadi, Dk. 29 Van der Heijden, Dk. 44 Kongolo (Feyenoord), Dk. 29 Emenike, Dk. 75 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

        * 76. dakikada oyuna giren Van Persie karşılaşmayı şut atamadan bitirdi ve 6 kez topla buluştu.

        * Karşılaşmada en çok topla buluşan oyuncu Van Der Wiel oldu. (85 Kez)

        * Fenerbahçe karşılaşma boyunca rakip ceza sahası içine 16 orta yaparken 3'ü isabetli oldu.

        * Fenerbahçe karşılaşma boyunca 6 kez korner kullanırken, Feyenoord ise 2 korner kullandı.

        * Fenerbahçe karşılaşma boyunca Feyenoord kalesine 13 şut atarken 3 tanesi kaleyi buldu. Feyenoord ise karşılaşma boyunca Fenerbahçe kalesine 8 şut atarken 3 tanesi kaleyi buldu.

        * Fenerbahçe karşılaşmayı % 48 topla oynama oranı ile tamamlarken, Feyenoord ise % 52 ile tamamladı.

        * Fenerbahçe karşılaşma boyunca 440 pas yaparken 306'sı isabetli oldu, Feyenoord ise karşılaşma boyunca 505 pas yaparken 377'si isabetli oldu.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        18. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Feyenoordda Kuytın hücuma çıkarken Lense kaptırdığı topu alan Ozan Tufan, önündeki boşluğu değerlendirerek, ceza sahasına sokuldu. Ozan, ceza sahası önünde pasını sağdan içeri hareketlenen Emenikeye aktardı. Nijeryalı futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazda yerden vuruşunda uzak kale direğine çarpan top, filelerle buluştu: 1-0.Emenikenin gol attığı pozisyon dışında iki takımın da net bir gol fırsatı yakalayamadığı ilk yarı, Fenerbahçenin 1-0lık üstünlüğüyle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Sowun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Van der Wielin dar açıdan aşırtma vuruşunda kaleci Jones meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti. Aynı dakika içinde Mehmet Topalın hatalı geri pasında Kuytın ceza sahası içinde kayarak müdahale ettiği topu kaleci Volkan Demirel yatarak kontrol etti ve gole izin vermedi.

        56. dakikada Lensin ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda top kaleci Jonesta kaldı.

        58. dakikada Lensin sağdan ortasında arka direğe gelen topu Sow, kafayla penaltı noktası üzerindeki Ozan Tufana indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak, yeniden Sowa geldi. Senegalli oyuncunun röveşata vuruşunda kaleci Jones, bir kez daha savunmaya çarpan topu çizgi üzerinde iki hamlede kontrol etti.

        62. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla 3 kişiyi geçtikten sonra ceza alanına giren Lensin ortasında penaltı noktası üzerindeki De Souza, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

        72. dakikada Kuytın pasıyla savunma arkasına sarkan Jorgensen, ceza sahası içi sol çaprazda meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı kaleci Volkan Demirelin üzerinden aşırttı. Kaleye giden topa son anda müdahale eden Skrtel, mutlak bir golü önledi.

        78. dakikada Fenerbahçe, Lens ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Feyenoordun kullandığı köşe vuruşunda topu kontrol eden Volkan Demirel, eliyle hızlı şekilde oyunu başlattı. Kendi ceza sahası yayı önünden hareketlenen Lens, bir rakibinden sıyrıldıktan sonra süratle rakip yarı alana geçti. Önündeki boş alanı değerlendirerek, sağdan ceza sahasına sokulan Hollandalı futbolcu, açısını kapatmaya çalışan Botteghinden de sıyrıldı. Sarı-lacivertli futbolcu, kaleci Jones ile karşı karşıya kaldıktan sonra uygun durumda vuruşunu yaptı ancan meşin yuvarlağı auta gitti.

        UEFA AVRUPA LİGİ A GRUBU PUAN DURUMU
        Takımlar O G B M A Y Av P
        Fenerbahçe 2 1 1 2 1 1 4
        Feyenoord 2 1 1 1 1 3
        Manchester United 2 1 1 1 1 3
        Zorya 2 1 1 1 2 -1 1

        MAÇTAN NOTLAR

        KADIKÖY'DE TARTIŞMA

        Sarı-lacivertli futbolcu Emenike ile Feyenoord'un stoperi Jan-Arie van der Heijden arasında gerginlik çıktı. Maçın 28. dakikasında Emenike, rakibiyle topsuz alanda girdiği mücadelede yerde kaldı. Oyunun durmasıyla düştüğü yerden kalkan Emenike, rakibinin üstüne doğru koştu. İkili arasında yaşanan itişmeyi araya giren futbolcular sonlandırdı. İsveçli hakem Jonas Eriksson, pozisyondan sonra iki futbolcuyu da sarı kartla cezalandırdı. Bu dakikadan sonra tribündeki Fenerbahçeli taraftarlar, Van der Heijden'i topla her buluşmasında yoğun bir şekilde ıslıklayarak protesto etti.

        BİLAL 33 DAKİKA SAHADA KALDI

        Feyenoord'un Türk futbolcusu Bilal Başaçıkoğlu, Fenerbahçe karşısında 33 dakika forma şansı buldu. Maçın 57. dakikasında Steven Berghuis'in yerine oyuna dahil olan Bilal, çok fazla etkili olamadı.

        VOLKAN ŞEN'İN CEZASI BİTTİ

        Fenerbahçe'nin başarılı kanat oyuncusu Volkan Şen cezasını Feyenoord maçıyla tamamladı. Geçen sezon Braga maçında hakem yaptığı fiziki müdahale nedeniyle Volkan, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'ndan 31 Aralık 2016'ya kadar ceza aldı. Daha sonra UEFA yapılan itirazlar sonucu Volkan'ın cezasını 30 Eylül'e indirdi. Cezası nedeniyle bu sezon iki Monaco, iki Grasshoppers, Zorya ve Feyenoord olmak üzere toplam 6 maçta forma giyemeyen Volkan, Fenerbahçe'nin ekim ayından itibaren yapacağı karşılaşmalarda sahaya çıkabilecek.

        SOW TEKRAR 11'DE

        Sarı-lacivertlilerin Senegalli futbolcusu Sow, iki maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı. Volkan Şen'in yokluğunda formayı alan Sow, takıma dahil olduktan sonra ilk kez sol kanatta maça başladı. Sow, Advocaat yönetimindeki daha önce forma giydiği 5 maçta da sahaya forvet olarak çıkmıştı.

        TRİBÜNLER YİNE DOLMADI

        Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda seyircisi önünde oynadığı ilk maçta tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmaya da sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Ülker Stadı'nda yaklaşık 15 bin taraftar sarı-lacivertli takımı destekledi. Karşılaşmayı yaklaşık 500 Feyenoord taraftarı da deplasman tribününden izledi.

        FENERBAHÇE İLE FEYENOORD 14 YIL SONRA

        Fenerbahçe ile Feyenoord, 14 yıl sonra tekrar karşı karşıya geldi. Daha önce tarihlerinde bir kez eşleşen iki takım, 2002 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda birbirlerine rakip oldu. Feyenoord, iki maçta da Fenerbahçe'yi gol yemeden yenerek turu atlayan taraf olmuştu. İki takım, 14 yıl sonra kozlarını tekrar Kadıköy'de paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ