Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünyanın en hayırsever sporcuları - Futbol Haberleri
        1

        Başarılarının yanı sıra hayırseverliğiyle de nâm salan Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo bir kez daha sevenlerinin gönlünde taht kurdu.

        2

        Köpeklere olan sevgisiyle bilinen Ronaldo, ülkesi Portekiz'den gelen bir çağrıya yine kayıtsız kalmadı.

        3

        80 köpeğe yuva arayan ve herbiri için ortalama 2000 $ harcamak zorunda olan barınak, masraflarla başedemedi ve Ronaldo'ya haber gönderdi.

        4

        Ronaldo çağrıya kulak vererek, miktarı açıklanmasa da, barınağın tüm giderlerini karşılamak için yüklü bir çek gönderdi.

        5

        Yıldız oyuncu aynı zamanda müzayede satılarak kaynak oluşturulması için imzalı forma ve kramponlarını da bağışladı.

        6

        Barınağı kapanmaktan kurtulan Liliana Santos "onun için belki basit bir jest ama çok önemli. Ronaldo'ya yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

        7

        Real Madrid'in yıldızı hayır işleriyle ilk kez gündeme gelmiyor ve Dünya'nın en çok bağış yapan sporcusu olduğu da tescilli. İşte Ronaldo'nun bilinen yardımları.

        8

        9 yaşındaki omurilik kanseri hastası Nuhazet Guardia'yı ziyaret ederek moral vermekle kalmadı; ailesinin almakta zorlandığı ilacın temin edilmesini ve tedavi giderlerinin karşılanmasını sağladı.

        9

        2014 yılında 10 aylık bir bebeğin 83 bin dolar tutan ameliyatını ve sonraki tüm maraflarını ödedi. İmzalı krampon ve formasını da hediye etti.

        10

        Babası alkolizmden ölen Ronaldo'nun annesi de bir dönem kanser tedavisi görmüştü. Ronaldo bir onkoloji merkezine araştırma için 120 bin Euro bağışladı.

        11

        2004 yılında Endonezya'da gerçekleşen ve 300 bine yakın insanın hayatını kaybettiği deprem ve tsunami felaketinde Aceh halkıyla buluştu ve şehrin yeniden inşaası için bağışta bulundu.

        12

        İspanya'nın Lorca kentindeki deprem için para topladı ve depremzedeleri yerinde ziyaret etti.

        13

        2009'da Özbekistan'daki çocuk hayranlarının futbol oynayabilmesi için futbol okulu açtı.

        14

        2016 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan kazandığı 600 bin Euro tutarındaki primi de ismi açıklanmayan bir kuruluşa bağışlamıştı.

        15

        Save The Children (Çocukları Kurtarın) derneğinin gönüllü yüzü olan Ronaldo, Nepal için Facebook'ta kampanya başlattı. Nepal depremzedelerine kendisi de 5 milyon sterlin bağışladı.