Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Avrupa Ligi son 16 turu takımların değerlendirmesi - Futbol Haberleri
        1

        İtalya'nın tirajlı gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan takımları 5 yıldız üzerinden değerlendirdi...

        2

        APOEL (2 YILDIZ): Avrupa Ligi'nin sürpriz ekibi APOEL, grubu Olympiakos, Young Boys ve Astana'nın önünde lider bitirmişti. Son 32 turunda güçlü İspanyol ekibi Bilbao'yu da eleyen Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti temsilcisi, büyük bir başarıya imza atsa da bu turun en zayıf takımı...

        3

        Krasnodar (2 YILDIZ): Fenerbahçe'yi eleyerek büyük yankı uyandıran Krasnodar, son 16 turuna kalarak büyük bir başarıya imza attı ancak bu turun en zayıf ekiplerinden biri olarak gösteriliyorlar.

        4

        Genk (2 YILDIZ): Mütevazı kadrosuyla grubu lider geçip Rumen temsilcisi Astra Giurgi ile eşleşen Genk, onları da saf dışı bıraktı. Ligde kötü bir sezon geçiren Belçika ekibi, Avrupa Ligi'nde son 16 turunun zayıf ekiplerinden biri olarak gösteriliyor.

        5

        Kopenhag (2 YILDIZ): Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turu az farkla kaçıran ve Avrupa Ligi'ne gelen Kopenhag, Bulgar ekibi Ludogorets'in işini deplasmanda aldığı 2-1'lik skorla bitirdi. 0-0 biten ikinci maç ise hiçbir anlam taşımıyordu. Avrupa'da iyi bir sezon geçiren Kopenhag, mütevazı kadrosuyla son 16 turunun en zayıf halkalarından biri.

        6

        Gent (3 YILDIZ): Belçika Ligi'nde işler bu sezon onlar için iyi gitmiyor. Braga ve Konyaspor'u geçerek gruptan çıktıkları Avrupa Ligi'nde ise muhteşem bir başarı elde ettiler. İngiliz devi Tottenham'ı evinde 1-0 deviren Gent, deplasmandan 2-2'lik skorla dönerek Pochettino'nun güçlü takımı saf dışı bıraktı. Ancak buna rağmen halen Avrupa Ligi'nin zayıf takımlarından...

        7

        Olympiakos (3 YILDIZ): Avrupa'nın gediklilerinden olan Yunan ekibi Olympiakos, grup etabında zorlansa da ilk ikiye girmeyi başarmıştı. Son 32 turunda Osmanlıspor ile evinde 0-0'lık skoru paylaşan kırmızı-beyazlılar, deplasmanda 3-0 galip geldi ve turladı. Avrupa kupalarının olmazsa olmazı konumundaki Yunan ekibi, favorilerden biri değil.

        8

        Ajax (3 YILDIZ): Avrupa Ligi'nde şu ana dek çıktığı 8 karşılaşmada henüz yenilgi almayan Ajax, 3 puanlı takımlardan biri olarak gösterildi. Son 32 turunda Legia Varşova'ya karşı aldığı 0-0 ve 1-0'lık skor ile tur atladı. Henüz yenilgi almadılar ancak kupanın favorilerinden de değiller.

        9

        Rostov (3,5 YILDIZ): Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü olup Avrupa Ligi'ne katılan Rostov, Sparta Prag'ın işini ilk maçta bitirdi. 4-0 galibiyetin ardından deplasmanda 1-1 berabere kalan Rus ekibi, İtalyan gazetesine göre birçok takımdan daha iyi bir seviyede.

        10

        Anderlecht (3,5 YILDIZ): Belçika Ligi'nde zirvede yer alan ve Avrupa Ligi son 16 turunda güçlü Zenit ile eşleşen Anderlecht, Lucescu'nun takımına soğuk duş etkisi yarattı. İlk maçta evinde 2-0 kazanan Belçikalılar, deplasmanda 3-1 mağlup olsa da attığı golle turladı. La Gazzetta dello Sport'a göre onlar da 5 üzerinden 3,5 yıldızlı bir takım.

        11

        Celta Vigo (4 YILDIZ): Evinde 1-0 mağlup olduğu Shakhtar Donetsk'e deplasmanda duraklama anlarında golü atan ve maçı uzatmalara taşıyan, sonrasında da ikinci golü bulup turlayan Celta Vigo da 4 puanlı bir diğer takım.

        12

        Monchengladbach (4 YILDIZ): Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ve Barcelona'nın olduğu grubu üçüncü bitirerek Avrupa Ligi'ne kalan Alman ekibi, son 32 turunda sürpriz bir başarı elde etti. Evinde Fiorentina'ya 1-0 mağlup olan M'Gladbach, deplasmanda 2-0 geriye düşmesine rağmen mucizevi bir şekilde maçı çevirerek üst tura çıktı.

        13

        Lyon (4 YILDIZ): Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ve Juventus'un gerisinde kalarak Avrupa Ligi'ne katılan Lyon, son 32 turunda adeta gözdağı verdi. AZ Alkmaar'ı deplasmanda 4-1, evinde ise 7-1 mağlup eden Fransızlar, toplamda 11-2'lik skorla son 16 turuna kaldı.

        14

        Schalke (4 YILDIZ): Bundesliga'ya berbat bir başlangıç yapan, sonradan toparlansa da orta sıralardan kurtulamayan Schalke'nin hedefi Avrupa Ligi'nde başarılı olmak. Son 32 turunda PAOK'u elediler...

        15

        Beşiktaş (4 YILDIZ): Şampiyonlar Ligi'nden talihsizce elenen ve Avrupa Ligi'nde Hapoel Beer Sheva'yı rahat geçen Beşiktaş, gazeteye göre Avrupa Ligi'nin en iyi üçüncü takımlarından biri.

        16

        Roma (4,5 YILDIZ): Villarreal engelini farklı geçen ve son 16 turuna katılan Roma, Serie A'da da harika bir sezon geçiriyor. Spalletti ile eski günlerine dönen Roma, Avrupa Ligi'nin de güçlü ekiplerinden.

        17

        Manchester United (5 YILDIZ): UEFA Avrupa Ligi'nin en büyük favorisi olarak gösterilen İngiliz devi, kendi liginde zirvenin uzağında kaldı. Son 32 turunda St. Etienne'i kolayca geçen Mourinho'nun takımı, güçlü kadrosu ve formuyla Avrupa Ligi'nin en iyisi olarak biliniyor. (Goal)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ