Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Emre Belözoğlu sezonun 11'ini açıkladı - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Medipol Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, BeIN Sports'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Emre'nin açıklamaları şöyle:

        2

        Gerçekçi olmak gerekirse hem ligi hem de kupa finalinde yer alma gibi hayalimiz yoktu. Sezon başında oynadığımız Avrupa Kupaları’ndaki ön eleme maçları bizi lige çok iyi hazırladı.

        3

        Bunun neticesinde de şampiyonluk ve kupa hayalimiz sezon içinde oluşmaya başladı. İki kupada da sonuna kadar gelip ikisini de kaybetmek üzüntü oluşturuyor.

        4

        Ama yine de sezonun büyük fotoğrafına baktığımızda ligin tüm takımlarını yenmiş bir Medipol Başakşehir var. Böyle bakarsak hedeflerimizin üzerinde bir sezon oldu. Bununla yetinmememiz gerekiyor.

        5

        Türkiye’deki takımların örnek alması gereken bir kulübüz. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın geride kalması bizim adımıza bulunmaz bir fırsat oluşturdu.

        6

        Biz de bunu iyi değerlendirdik. İkinciliği sevmesem de hiçbir zaman kendime yakıştırmasam da büyük fotoğrafa baktığımızda iyi bir sezon oldu.

        7

        Sahada futbola yoğunlaşmış bir Emre olduğunda benden daha mutlu bir insan bulamazsınız. Akhisar Belediyespor maçında oynamak isterdim. Oynasaydım en kötü maçı berabere bitirirdik.

        8

        Kupa finalinin özellikle ikinci yarısında oyuna hükmettik. Konyaspor’un çok iyi bir teknik direktörü var. Çok iyi hazırlanmıştılar bize. Artık takımlar Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a nasıl hazırlanıyorsa bize de öyle hazırlanıyorlar.

        9

        Konyaspor da çok iyi oynadı. Ben her zaman kazananın haklı olduğuna inanıyorum. Tebrikten başka bir şey yapamazdık. İkinci yarı istediğimiz oyunu da oynadık. Pozisyonları değerlendirseydik farklı sonuç çıkardı.

        10

        Çocukluğumdan beri ikokuldayken bile bana sınıf başkanlığı verilirdi. Oynadığım her takımda kaptanlık yaptım. Galiba dışarıya verdiğim görüntüyle alakalı.

        11

        Elimden geldiğince bunu yerine getirmeye çalıştım. Lider oyuncu olmak kolay değil. Bunun psikolojik zorlukları da var. Geriye baktığımda çok güzel şeyler yaşadım.

        12

        Cengiz Ünder, çok tertemiz bir kardeşimiz, çok temiz kalpli. Onun üstüne titriyoruz. Keza İrfancan da öyle. İkisini de Türk futboluna çok şeyler kazandırıp hayatlarına devam etmelerini istiyorum.

        13

        Büyük futbolcu olmak istiyorsanız mutlaka bir seviyenin altına düşmemeniz gerekiyor. Cengiz’in belli bir standardın altına düşmemesi gerekiyor. Bunun için her şeyi onunla paylaşıyoruz.

        14

        İnşallah ikisi de burada parlayıp daha büyük takımlara giderler ikisi de bu potansiyele sahip. Buradan sonra hedeflerinin Avrupa’da kendilerini daha çok geliştirebilecekleri yerler olmalı.

        15

        Emre Mor’un üst düzey yetenekleri var. Biraz daha saha içindeki takımdaşlığını artırmalı. Çok iyi bir kulüpte oynuyor. Ne kadar da beklediğimiz süreyi alamasa da iyi yolda. Büyük bir değer.

        16

        Atletico Madrid’e gittikten sonra bir kez daha futbolun saha içi ve dışında çok ama çok dikkat etmemiz gereken yaşantının zorunluluğunu gördüm. Orada her şeye dikkat ettim ve karşılığını gördüm.

        17

        Bunun tadını aldım ama geç aldım. 37 yaşında futbol oynayıp 1 sene daha sözleşmem varsa bunu Atletico Madrid’de geçirdiğim 6-7 aylık sürece borçluyum. Simeone çok büyük bir karakter. Saha içinde takımına çok hakim. Motivasyon ustası. Onun sistemine giren her oyuncu parladı ve büyük transferler yaptı.

        18

        Saha dışında da fevri bir insanım. Çok çabuk kararlar alabiliyorum. Saha içinde de bundan dolayı sıkıntılar yaşabiliyorum. Inter’den ayrılırken de böyle olmuştu.

        19

        Newcastle’ın büyük hedefleri vardı. Souness beni istedi. Inter beni göndermek istememişti. Keşke Moratti’nin sözünü dinleyip biraz daha kalsaydım daha iyi olabilirdi. Newcastle’da şanssızlıklar yaşadım. Inter’den biraz daha geç ayrılabilirdim.

        20

        Ben Hagi’nin topa vuruşunu sabahlara kadar izlerdim. Onun tişörtünü çekişini, kramponu, çorabını giyişini... Hagi benim için bulunmaz bir nimetti.

        21

        Hagi özelinde de söylemeyeyim bunu. Galatasaray A Takımı’ndaki tüm oyuncuların bana kattıklarını can kulağıyla dinlerdim. Onlara çay taşırdım hiç gücenmeden...

        22

        Bugünlere gelmemde de Galatasaray’da öğrendiklerim çok yeri vardır. En büyük pay Galatasaray’ın içinde öğrendiklerimdir. Bunu da hiçbir zaman inkar etmedim.

        23

        Enes kendini çok geliştirdi. O mevkiide oynayan bir oyuncu için gelişmek çok değerlidir. Kendini başka bir seviyeye taşıyabilecek bir takıma gitti. İnşallah çok başarılı olur. Enes örnek bir oyuncu.

        24

        Abdullah Hoca’yla karşı karşıya oturan herkes ondaki samiyeti hemen görür. Hocamda bunu net bir şekilde görürsünüz. Abdullah Hoca bazen benden çok çekiyor saha içinde.

        25

        Ben de kendimi kaptırıyorum. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bazen sahada onu üzüyorum. Türk futbolundaki ender karakterdeki insanlardan biri. Çok iyi iletişim kuruyor. Her oyuncu ona saygı ve sevgi gösteriyor.

        26

        Umarım bizimle devam eder. Başka takımların hedefindeki bir hoca olacak. Böyle insanları fazlalaştırmamız gerekiyor. Türk futbolu artık kafasını kaldırsın.

        27

        Artık hedeflerini büyütsün. Her takım Abdullah Hoca olursa Türk futbolunun sırtı yere gelmez.

        28

        Bence Medipol Başakşehir’in yapısı mükemmel. Sayın başkanımızı genç yaşlarımdan beri tanıyorum. En yakın dostumdur. Yeri ayrıdır ama futbola karışmaz.

        29

        Abdullah Hoca futbolu yönetir. Ortaya tüm kulüplere örnek bir yapı çıktı. Avrupa’daki tüm kulüpler böyle.

        30

        Sezonun ikinci yarısındaki Fenerbahçe maçında zorlandık. Tamamen bizi oynatmamak üzerine, sert, faullü oynadılar ve istedikleri elde ettiler.

        31

        Kupa finaline benzedi. O maçta zorlandık. Konyaspor ile oynadığımız finalde bu sezonun zorlu maçlarındandı.

        32

        Fenerbahçe ve Galatasaray için kötü bir sezon oldu. Bu camialarda olduğum için buralarda ikinci olsanız da başarılı olamıyorsunuz.

        33

        Ne Beşiktaş’ın ne de bizim seviyemize gelemediler. Beşiktaş’ın oyunun çok beğeniyorum ama bireysel oyuncular çok etki etti. Beşiktaş hakettiği bir şampiyonluk kazandı.

        34

        Rize’de bana karşı gerçekten çok rahatsız edici bir hareket vardı. Buna şahit olan arkadaşlarım da reaksiyon gösterdiler. Ondan sonraki süreçte yaşananları ben görmedim.

        35

        İki medya mensubu kardeşimin beni çekmelerinden rahatsız olan takım arkadaşlarımın ‘çekme’ şeklinde bir reaksiyon gösterdiğini gördüm. Eğer takım arkadaşlarımın bu tepkisini görseydim arkadaşlarıma engel olurdum.

        36

        Bir hakarete maruz kaldık ama hakkımızı aramamız gereken yer başka bir yer. Medya mensubu görevini yaptığı yerde istediğiniz kadar haklı olduğunuzu anlatın ancak olmuyor.

        37

        Gerekli adımları attık. Samimiyetimizi sorgularcasına eleştirildik. Ama çok samimi söylüyorum benim üzerimden geliştiği için çok pişmanlık yaşadık. Bir takım reaksiyon ortaya koydu.

        38

        Hakemlerle normal konuşuyorum onu da eleştiriyorlar. Video hakem daha iyi olur. Hakemler iyi diyaloğum var. Bazı hakemler kötü sezon geçirdi. Sıkıntı yaşayanlardan biri de bizdik.

        39

        Hakemlerle normal konuşuyorum onu da eleştiriyorlar. Video hakem daha iyi olur. Hakemler iyi diyaloğum var. Bazı hakemler kötü sezon geçirdi. Sıkıntı yaşayanlardan biri de bizdik.

        40

        Medipol Başakşehir bir sezon daha mukavelesi olan oyuncusuyum. Göksel Başkan’a bir söz verdim. Bu sözü yerine getirmekten başka bir şey düşünmüyorum.

        41

        Ama Fenerbahçe de benim gönlümdeki takımdır. Aykut Kocaman benim için çok değerli bir teknik adamdır. Kader birliği yaptık.

        42

        Fenerbahçe’nin en zor zamanlarında birlikteydik. Şu an tamamen Medipol Başakşehir’e konsantreyim.

        43

        Fenerbahçe’nin Euroleague’de elde ettiği çok büyük bir başarı. Fenerbahçe’nin kadro kalitesi Euroleague’in üstündeydi ve başlarında da herkesin hayran olduğu bir hoca var.

        44

        Onun hırsını gördükçe kendimi yetersiz buluyorum. Umarım devamı gelir. Diğer kulüpler de bu yapılanmayı örnek alırlar. Obradovic bana her gün bağırsın isterdim. Çok iyi anlaşırdık, inanıyorum o da beni çok severdi.

        45

        Emre Belözoğlu, sezonunu 11'ini de açıkladı. Kadroya 4 Beşiktaşlı, 4 de Başakşehirli aldı: