Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Robin van Persie, yıllar sonra Hollanda Milli Takımı'nda! - Fenerbahçe Haberleri

        Geçen sezon Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapan Dick Advocaat, Hollanda Milli Takımı'nın Bulgaristan ve Fransa'yla oynayacakları 2018 Dünya Kupası Elemeleri maçlarının aday kadrosunu açıkladı. Advocaat'ın seçtiği geniş kadroda Beşiktaş'tan Ryan Babel ve Jeremain Lens, Başakşehir'den Eljero Elia, Fenerbahçe'den Robin van Persie yer aldı. Advocaat ayrıca Galatasaray'la sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen ve Ligue 1 ekiplerinden Nice'e transfer olan Wesley Sneijder'ı da davet etti.

        REKLAM

        Advocaat'ın Robin van Persie tercihi ise gündeme oturdu. Hollandalı yıldız, son olarak 13 Ekim 2015 tarihinde milli davet almıştı. Van Persie'nin oynadığı son maç da yine aynı tarihteydi. Euro 2016 Elemeleri'nde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hollanda, Çekya'ya 3-2 kaybetmiş ve Robin van Persie milli formayı son kez bu karşılaşamada sırtına geçirmişti. 34 yaşındaki tecrübeli golcü o mücadelede hem kendi kalesine hem de rakip kaleye gol atmıştı.

        Dick Advocaat, birkaç ay önce Van Persie'nin kadroya neden alınmadığına yönelik sorulara "Çok kaliteli bir oyuncu ancak Milli Takım için yeterli seviyede değil. Böyle bir dönemde onu çağırmam doğru olmazdı." cevabı vermişti.

        Hollanda Milli Takımı'nın kadrosunda bulunan isimler şunlar:

        Kaleci: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV)

        Savunma: Nathan Ake (Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke City), Karim Rekik (Hertha Berlin), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joel Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio)

        Orta saha: Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Klaassen (Everton), Davy Pröpper (Brighton), Wesley Sneijder (Nice), Kevin Strootman (Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

        Forvet: Ryan Babel (Besiktaş), Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lizbon), Eljero Elia (Medipol Basakşehir), Vincent Janssen (Tottenham), Jeremain Lens (Besiktaş), Jürgen Locadia (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskova), Arjen Robben (Bayern Münih)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ