Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Genç futbolcu hayatını kaybetti - Futbol Haberleri

        TORBALI (AHT)

        İzmir'in Selçuk İlçesi'nde trafik kazası geçiren Bölgesel Amatör Lig (BAL) B Grubu'ndaki Selçuk Efesspor'da forma giyen 16 yaşındaki futbolcu Alihan Lü, 12 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

        TIR'A ÇARPMAMAK İÇİN BAŞKA MOTOSİKLETE ÇARPTI

        Bölgesel Amatör Lig (BAL) B Grubu'ndaki Selçuk Efesspor'da forma giyen 16 yaşındaki Alihan Lü, 21 Nisan'da arkadaşı Mehmet Yörük'ü de yanına alarak 35 LFB 30 plakalı motosikletiyle Şirince Köyü'ne gitmek istedi. Yolda ilerlerken karşı yönden gelen TIR'a çarpmamak için direksiyon kıran Lü, motosikletin kontrolünü kaybedip, önünde ilerleyen Süreyya Elibol'un kullandığı 35 LEH 50 plakalı bir başka motosiklete çarptı. Kaza anında kaskı takılı olmayan Alihan Lü, başını yere çarparak yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Lü, burada yapılan ilk müdahalenin ardından baş bölgesinde kırık ve beyin kanaması şüphesiyle ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Genç futbolcu 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Alihan Lü, gözyaşları arasında toprağa verildi.

        AİLEDEN İHMAL İDDİASI

        Kafatasının sol kısmında kırıklar olduğu tespit edilen Lü'nün hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu belirten baba Ayhan Lü, "Oğlum acilen helikopter ile hastaneye sevk edildikten 14 saat sonra ameliyat edildi. Bu ihmalkârlık değil de nedir? Biz yandık başkaları yanmasın" dedi.

        Ameliyattan sonra solunum cihazına bağlı olan Lü'yü 7 gün sonra yoğun bakım ünitesinde gördüğünü belirten anne Zühre Lü (39) de, "Oğlum ameliyata girmeden önce bizimle konuşabiliyordu. Bize ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler, ancak 7 gün sonra da (Oğlunuzu ilaçlarla uyutuyoruz) dediler. Sorumlulardan şikâyetçi olup hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ