Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fatih Altaylı, Teke Tek, Türker Arslan, Ersan Şen, şike - Fenerbahçe Haberleri

        Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın programı Teke Tek’e konuk olan ünlü hukukçular Türker Arslan ve Ersan Şen, şike soruşturması kapsamında mahkemeden çıkan son kararı, UEFA’nın Fenerbahçe ilgili nasıl bir yol izleyeceğini ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun nasıl bir duruş sergileyeceği konusunu masaya yatırdı.

        Spor Hukuku denince akla ilk gelen isimlerden olan ve daha önce Tahkim Kurulu başkanlığı da yapan Türker Arslan, mahkemeden Fenerbahçe Başkanı ve yöneticilerine cezalar çıkmasına ve Trabzonspor’lu yöneticilerin de beraat etmesine karşın TFF açısından bu işin kapandığını söyledi. Sürecin başında TFF Başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar’ın zaman kaybettirdiğini savunan Türker Arslan “Karar vermekte çok zorlandılar. Zamanında bir takım şeyleri yapabilecekken yapmadılar. Şike sürecini iyi yönetemediler. Demirören Federasyonu ise amaca ulaştı ancak Tahkim Kurulu’nun verdiği kararların tatmin edici olduğu kanaatinde değilim” ifadelerini kullandı.

        ‘UEFA KARAR DEĞİŞTİREBİLİR’

        Fenerbahçe’nin CAS’ta UEFA’ya açtığı davayı doğru bulduğunu belirten Arslan, Sarı-Lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi’ne gitme konusu ile ilgili de “UEFA onay yazısını gönderdi, ancak orada kullanılan ‘Şimdilik’ ve ‘Son karar UEFA Disiplin Kurulu’na ait’ ibareleri biraz beni endişelendiriyor. Yani UEFA, mahkemenin

        bu konudaki son kararını kulüplerle bağlı kılabilir. İlgili kulüpler hakkında bir takım yaptırımlar uygulayabilir” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ