Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Hollanda 2014 Dünya Kupası elemelerinde 7 Eylül'de Türkiye ile karşılaşacak olan Hollanda Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. - Futbol Haberleri

        Teknik direktör Louis van Gaal'ın belirlediği 23 kişilik kadroda Fenerbahçeli Dirk Kuyt'a verilirken, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, İbrahim Afellay ve Gregory van der Wiel gibi yıldızlar ise çağrılmadı.

        Milli takım kapısının her zaman açık olduğunu belirten Van Gaal, söz konusu futbolcuların takımlarında az oynadıkları ve şu anda transferle meşgul oldukları için davet edilmediğini kaydetti.

        Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından yapılan açıklamada, aday kadronun şu isimlerden oluştuğu belirtildi:

        Jordy Clasie, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Joris Mathijsen (Feyenoord), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (FC Twente), John Heitinga (Everton), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens, Luciano Narsingh, Kevin Strootman, Jetro Willems (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Ricardo van Rhijn (Ajax), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Inter), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Swansea City).

        Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesi, eleme grubundaki ilk maçını 7 Eylül'de Amsterdam'da Türkiye'ye karşı oynayacak olan Hollanda, 11 Eylül'de ise Budapeşte'de Macaristan'la karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ