Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Spor yazarları Fenerbahçe'nin Antalyaspor galibiyetini değerlendirdi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        "HER DURAN TOP KÖTÜ HARCANIYOR"

        Serdar Ali Çelikler (Habertürk): İsmail Kartal hala bazı ezberlerini terk edemiyor. İrfan girerken pekala Sebastian çıkabilirdi. Ligin en çok duran top golü yiyen takımına karşı 70'te 8 korner atıldı, tek bir pozisyon bulunamadı. Misal bu konuda da hocanın ezberi var: "Biz duran top çalışıyoruz.." Sadece kornerde falan değil, her duran topu çok kötü kullanıp harcıyor takım.

        2

        "DELİ-DAHİ ARASI OYUN AKLI"

        Ahmet Selim Kul (Habertürk): Fenerbahçe’de tabii ki parantez açmak gereken oyunculardan biri Cengiz Ünder. Skor katkısı değil bu, sürekli maç alıyor, kilit çözüyor, iş bitiriyor. Yıldız etiketine yakışan, ondan beklenen işler bunlar. Dahası bugün oyun içi etkinliğinin de arttığını gördük. Diğeri ise Krunic’e. Her maç izlemesi daha keyifli hale gelen bir oyuncu. Deli-Dahi arası bir oyun aklı ve pozisyon bilgisine sahip.

        3

        "ANTALYASPOR'A KARŞI ZORLANDI"

        Uğur Meleke (Hürriyet): "İkinci yarıda özellikle orta sahada fiziksel olarak Fenerbahçe’den daha iyi bir Antalyaspor izledik. Bu bölümde Tadic-Cengiz gibi oyuncularda fiziksel düşüşler gözleniyor, bence ligin en dinamik orta ikililerinden biri olan Saric-Kaluzinski’ye karşı da Fred’siz Fenerbahçe zorlandı. Ancak tek gollü avantajı koruyarak kritik bir 3 puanla çıktılar Antalya’dan."

        4

        "KRİTİK GALİBİYET"

        İbrahim Yıldız (Habertürk): Fenerbahçe, takımı geriye yaslayarak büyük risk aldı. Her zaman bu kadar şanslı olmayabilir. Taraftar maçın bitmesi için tırnaklarını yemekten yoruldu. Sarı-Lacivertliler hiçbir mazerete sığınmasın. Kazanmak adına iyi bir planlama ve mücadeleye ihtiyaçları var. Atılan iki muhteşem gol ne denli güzel olsa da, oyun o kadar kötüydü.

        5

        "BÜTÜN TAKIMLAR İÇİN ZOR"

        Erman Toroğlu (Sabah): "Fenerbahçe maçı 2-0'a getiremeyince sahada bayağı gerildiler. Bu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında böyle gideceğe benziyor. Şu gözüküyor ki bütün takımlar için Antalyaspor zor deplasman."

        6

        "TABLO HİÇ ÖYLE DEĞİL"

        Ahmet Çakar (Sabah): "Tabelaya baktığımızda çok net bir skor görüyoruz. Sanki Fenerbahçe rahat kazanmış gibi. Oysa ki 90 dakikaya baktığımızda tablo hiç de öyle değil. Fenerbahçe'nin attığı golleri, dışarı aldığımızda daha iyi oynayan, daha fazla pozisyon bulan Antalyaspor. Sonuçta Fenerbahçe belki de Türkiye'nin en zor deplasmanlarından birinden çok iyi oynamasa da 3 puanla dönmesini bildi."

        7

        "ALIŞTIKÇA DAHA VERİMLİ OLACAK"

        Ercan Güven (Milliyet): "Fenerbahçe tek golle de olsa zorlu deplasmandaki üç puana razı olduğunda İsmail Kartal en doğrusunu yapıp İrfan Can ve King ile Fenerbahçe forvetini tazeledi. On dakika sonra Dzeko-Batshuayi değişikliği yaptı. Fenerbahçe’nin ancak önde top tutarak golden sakınabileceğini biliyordu. Oysa bir de Livakovic vardı! Son dakikalarda Szymanski’yi çıkaran Kartal, bunalan savunmaya Bonucci’yi ekledi ama Batshuayi’nin sürpriz golüyle fark ikiye çıktı. Çağlar’a gelince… “Çalışan makinayı tamir etmeyin” derler ya; aksamadı ama alıştıkça daha verimli olacaktır."

        8

        "AKLIN HEDİYESİ"

        Gürcan Bilgiç (Sabah): "Fenerbahçe iyi gününde değildi. Fred'in olmadığı maçlardaki etkin ve etkili oyun özelliğini tekrarladı. Yine baskılı oynamak istedi ama pozisyon kısmına geldikleri zaman elleri-ayakları dolaştı. Szymanski beklenen etkinliğinden uzaktı, Dzeko'nun her şeyini ortaya koyduğu bir mücadelede 10 kişi oynattı takımını. Sergen Yalçın, Fenerbahçe'nin beklerini hücuma sokmadı, doğru stratejiyi uyguladı ve istediğini elde etti. Bonucci hamlesi, Kartal'ın kompleksiz ve objektif bakış açısını yansıtıyor. Takımın ileriye gitmediğini gördüğünde, duvarı sağlamlaştırdı puan adına. Bonuchi pası attı, Batshuayi ikinci golü ağlara gönderdi. Bu da "aklın" hediyesi"

        9

        "GALATASARAY STRESE SOKTU"

        Engin Verel (Akşam): "Galatasaray'ın Samsun'da kazanması ve maç fazlasıyla lider olması Fenerbahçe'yi strese sokmuştu. Maçın başında bu tedirginliği oyuncuların davranışlarında görmek mümkündü. Fenerbahçe'de anlamsız bir telaş ve gerginliğin getirdiği yeteneklerine yakışmayan hatalar oldu. Özellikle son paslarda ve sonuca gidecek alanlarda Fenerbahçe'nin acemice hareketler yaptığını gördük. Fenerbahçe son dakikalarda bunalsa da Antalya'da zor bir deplasmanı kayıpsız geçti. Bu gidişle şampiyonluğu Galatasaray'ın stadındaki derbi belirleyecek."

        10

        "YILDIZLAR NEDEN ORTADA YOK?"

        Ömer Üründül (Sabah): "İsmail Kartal, "Dersime çok iyi çalışıyorum" diyor. Şimdi oturup düşünmesi lazım. Son 4 maçta bu kadar yıldızların olduğu bir takım 6 gol atıyor 2'si İrfan Can 3'ü Cengiz. Bu ikisi aynı anda oynamıyor zaten. Son gol ise Dzeko tutkusuyla Kartal'ın ihmal ettiği Batshuayi. Yıldızlar neden ortada yoK? Bir önerim de King'den daha fazla faydalanılmalı."

        11

        "BU ADAMLAR BÖYLE GOLLER ATAR"

        Halil Özer (Milliyet): Sergen hoca ile Antalya ligin en zor deplasmanı oldu. Fenerbahçe için kritik bir virajdı. Çok mu iyi oynadı hayır. Ama tecrübesi ve kalitesi zor da olsa bu maçı kopardı. İlk yarıya bakıyorsun bir tek gol var. O da ne gol ama... Uzun yıllardır böyle güzel ve beceri dolu bir gol izlememiştim... Vuruştaki ustalık mı, görüş açısının mükemmelliği mi? Hangisinden söz edelim bilemedim. Cengiz Ünder’e 15 milyon Euro verildi. Bu adamlar bu paralara alınıyorsa bu adamlar da böyle goller atar."

        12

        "STRESİ VAR"

        İlker Yağcıoğlu: "Galatasaray zorlu gözüken Samsunspor maçını yaptı, Fenerbahçe zorlu görünen Antalyaspor maçını geçti. Üzerine düşeni yaptı. Rakibin bir gün önce senin 3 puan önüne geçiyorsa, bunun psikolojik olarak stresi de var. Oyun da etkilendi."

        13

        "SKORU ALMAK ÇOK ÖNEMLİ"

        Tugay Kerimoğlu: "Oyun burada başladığında, Fenerbahçe'nin performansı, bir önceki maçlardaki o baskılı oyun, rakip yarı sahaya yerleşme bugün yerini çok fazla boş alanlarla rakibe bırakmasıyla karşımıza çıktı. Bugünlerde kazanıyor olmak, iyi oyundan ziyade skoru almak çok önemli."

        14

        "KAZANAN HAKLIDIR"

        Mehmet Özdilek: "Zor gibi görünen bir deplasmanda, oyunu çok fazla öne çıkarmadan kaliteli ayaklarıyla kazandığı bir maç olduğu Fenerbahçe'nin. Bu süreçte kazanmak çok değerli. Kazanan haklıdır."

        15

        "ÇOK AKILLI OYNADI"

        Elvir Baliç: "Fenerbahçe kazanmayı bildi. Bugün mücadele anlamında ne kadar kaliteli takım olduğunu gösterdi Fenerbahçe. Gol yemedi ve kompakt oynadı. Konsantrasyon, akıl... Fenerbahçe çok akıllı oynadı. Gol yerse dönüş zor olacaktı."