Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi HABERTÜRK'ün Fenerbahçe'nin AEL Limassol'u deplasmanda 1-0 yendiği maçın ertesinde attığı “Efharisto” başlığı, Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi basınında gündeme oturdu. Birçok gazete bu dostluk mesajını manşete taşıdı - Futbol Haberleri

        Ahmet Selim Kul / HTSPOR

        Fenerbahçe ile AEL Limassol UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşmiş, daha ilk günden bu maçlarla ilgili tartışmalar alevlenmişti. Fakat beklenenin aksine ilk maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde adeta dostluk rüzgarları esmiş ve en ufak bir olay bile yaşanmamıştı.

        Tüm bunların üzerine maç için Yunanca “Efharisto” (Teşekkürler) başlığını atan HABERTÜRK, Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi basınında gündeme oturdu. Gazeteler maçtaki dostluk mesajlarının ertesi gün Türk tarafı tarafından da devam ettiğini belirtirken, neredeyse tüm haberlerin resminde HABERTÜRK'ün kapak sayfası kullanıldı.

        "DOSTLUK ERTESİ GÜN DE DEVAM ETTİ"

        Sport-Fm radyo kanalı internet sitesinden “Dostluk ertesi gün de Türk basınında devam etti” şeklinde ifadeler kullanırken “Greek Football” maçtaki iyi havayı HT Spor'un sürdürdüğünü belirtti.

        Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi medyasında HABERTÜRK'ü manşete çıkaran diğer haberler şöyle:

        IPOP: Efharisto Kıbrıs Türkleri, Ellinikh-Odysseia: Türkiye'de misavirperverlik konuşuluyor, On Sports: AEL'liler HT Spor'un başlığıyla gurur duydu, TVR News: HT Spor'dan Yunanca başlık, Press Aris: Misaverperverlik Türk basınında, Now24: Türkler Yunanca teşekkür ediyor, Sport: Efharisto AEL, Woop: HT Spor'dan etkileyici bir başlık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ