Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Yorumculara hakem hatalarını sorduk... - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        İşte o cevaplar:

        ERMAN TOROĞLU

        TFF var mı ki hakemler iyi olsun

        Hakemlere kızıyoruz, iyi değiller. Tamam da hakemlerin sahibi kimdir? Futbol Federasyonu... Peki ortada Futbol Federasyonu var mı? Yok... Futbol Federasyonu’nun olmadığı yerde hakemler nasıl olacak? Eşyanın tabiatına aykırı bir durum bu... Teknik adam, hakeme ‘yalancı’ diyor. Futbol Federasyonu, hakemine güvenmiyor. Daha da önemlisi Futbol Federasyonu, hakemininin yazdığı rapora inanmıyor. Bu kadar kopukluk olan bir yerde başarılı iş beklemek hayaldan öteye gitmez. Önümüzdeki haftalarda sıkıntı artar mı? Galatasaray kopar giderse bir şey olmaz. Aksi taktirde tabii ki olur.

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Avrupa’da da çok hata oluyor

        Türkiye'de benim kadar, bütün Avrupa liglerini takip eden bir kişi olduğunu pek sanmıyorum. Günde 5 maç izlediğim oluyor. Hakemler, Avrupa’da zihinsel olarak rahat ve baskı ortamı olmamasına rağmen son derece hatalı yönetimler sergiliyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bizdeki medya, yönetici ve taraftar baskısı göz önüne alındığında, hakemlerin bundan daha az hatalı maç yönetmeleri mümkün değil. Anadolu maçlarında da hatalar oluyor, ama aynı etkiyi yaratmıyor. Herkes hata yapabilir. Mesela Avrupa’da finale eşdeğer bir maç yönetecek olan Cüneyt Çakır, Akhisar maçında neticeye etki eden çok önemli bir penaltıyı göremedi.

        SERDAR TATLI

        Kadro çok kısıtlı

        Alternatif isimler üretilemedi. Kadro çok dar kaldı. Bu, yanlış politikanın sonucu.. Maçları hep belli hakemler yönetiyor. Eskiden bir derbi ya da kritik karşılaşma öncesi çok sayıda hakemin adı ön plana çıkardı. Şimdi aynı zenginlik yok. Bu maçları kaldırabilecek hakem sayısı ikiyi üçü geçmiyor. Sürekli aynı isimlere görev veriliyor. Süper Lig'in yükünü hep belli hakemler çekti. Haliyle bir tıkanma ve yıpranma oluştu. Bu şekilde hatalar da artmaya başladı. Samimi söylemek gerekirse Merkez Hakem Kurulu bazı uygulamalarda geç kaldı. Nasıl mı? Genç hakemlere son haftalarda görev verilmeye başlandı. Oysa bu uygulamanın sezon başında yapılması gerekirdi. Öyle yapılsaydı o genç hakemler şimdi tecrübe kazanmış olurdu. Ama şimdi kritik maçlarda düdük çaldıkları için opsiyonları da yok. Maçların önemi çok fazlalaştı. Kimse hoşgörü ile yaklaşamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ