Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray galatasaray basın sözcüsü şükrü ergün, şükrü ergün açıklama, 5+3 yabancı kuralı. yabancı kuralı galatasaray - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, şampiyon Fenerbahçe'nin ardından 2. bitirdikleri Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

        Süper Lig'in son haftasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendikleri karşılaşmanın ardından Türk Telekom Arena'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, ligi ikinci bitirdiklerini hatırlatarak, "Sezon sonu itibariyle UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde ettik. Bu açıdan başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz" diye konuştu.

        Lig başladıktan sonra teknik direktör değişikliğine gittiklerini anımsatan Ergün, "Sezon başında Türkiye'yi ve sistemi tanımayan yeni bir hoca ile yolumuza devam ettik. Gönlümüz şampiyon olmayı isterdi ama bu hedefimize ulaşamadık. Sezon sonunda Türkiye Kupası'nı aldık. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı elde ettik. Bu şartlarda başarılı bir sezon geçirdik" ifadelerini kullandı.

        Teknik direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılacağı şeklinde medyada yer alan haberleri ve kulübün ikinci başkanı Özkan Olcay'ın "Sezon sonunda Mancini ile oturup konuşacağız" açıklamasını değerlendiren Ergün, "Benim yapacağım açıklama, kulübün sesi. Mancini ile önümüzdeki yıl devam edeceğiz. Mancini'nin ayrılma planı varsa Özkan başkanım onu kastetmiştir" şeklinde konuştu.

        "5+3'ÜN KARŞISINDAYIZ"

        Şükrü Ergün, Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı 5+3 yabancı oyuncu kuralının karşısında olduklarını söyledi.

        Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlatan Ergün, şunları kaydetti:

        "Ben artık o konuda bir yorum yapmayacağım. İstediğimiz bir karar değil. Bu kararın her türlü karşısındayız. Ama öyle karar vermişler. Önümüzdeki sezon nasıl uygulanacağını göreceğiz. Bu karara uymama gibi bir seçeneğimiz yok. Federasyon bir karar aldığı zaman bunu onaylamak zorunda değilsiniz ama uymanız gerek. Devam eden bir mahkeme süreci de var. Onu da bekliyoruz."

        Teknik direktör Mancini ile yeni sezonun transfer planlaması hakkında görüşmediklerini belirten Şükrü Ergün, bu ay sonunda sözleşmesi bitecek Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba'nın da takımdan ayrılacağını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ