Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altınordu Altınordu, Athletic Bilbao, yabancı futbolcu, Altınordu yabancı, bask takımı, Bilbao yabancı - Futbol Haberleri

        Aldığı yabancı futbolcu oynatmama kararıyla 'Irkçılık yaptığı' yönünde eleştirilere maruz kalan Altınordu kulüp yetkilileri, 116 yıllık tarihi boyunca kadrosunda hiçbir yabancı futbolcuya yer vermeyen Athletic Bilbao yöneticileriyle İspanya’da bir araya geldi.

        Taraflar yapılan ziyarette kardeş kulüp anlaşması, altyapı antrenör ve oyuncu eğitim değişimleri, karşılıklı fikir alış verişleri, A takımların kampı ve U12 Cup’a katılım konularında prensip anlaşmasına vardı.

        Athletic Bilbao 2. Başkanı Garatea, Altınordu heyetine yaptığı sunumda kardeş ve dost kulüp için açık olduklarını söyleyerek, “Altınordu’yu inceleyip, bizim gibi düşündükleri gördük. Bu yol, çok zorlu bir yol. Israrla uygularsanız, taraftarınız ve halkla aranızda güçlü bir bağ oluşur. Biz kendimizi bu şekilde farklılaştırdık. Ama bunun için de çok önemli yatırıp ve harcama gerekiyor. Şunu şimdiden söyleyeyim yolun sonu mutluluk ve size destek vermeye hazırız” diye konuştu.

        İki kulüp arasındaki diyaloğun devam edeceğini belirten Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar ise Bilbao’nun bu yoldaki ilk adımını 116 yıl önce attığını söyleyerek, “Altınordu da doğru bildiği yolda güvenli ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu fikir alış verişinin kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Altınordu da aynen Bilbao gibi kendi çocukları sayesinde yükselerek bir gün Şampiyonlar Ligi’nde belki de Bilbao’ya rakip olabilecek. Bu ziyareti, iki yıldır düşündüklerimiz ve yaptıklarımızın çalıştıklarımızın adeta doğrulaması olarak değerlendiriyoruz” dedi.

        UEFA Başkanı Michel Platini’nin davetlisi olarak son anda İsviçre’ye giden Bilbao Başkanı Josu Urrutia ve Altınordu kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, daha sonra İspanya’da bir araya gelecekler. Urrutia ile Özkan’ın, 5 Kasım’daki Porto-Bilbao Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde bir araya gelip bu konuları protokole bağlamaları bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ