Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat 2010 çok başarılıydı! - Olimpiyat Haberleri

        Mehmet Terzi, Türk atletizminin 2010 yılını değerlendirdi. 2010 yılının, madalya açısından tarihi başarılarla dolu bir yıl olduğunu belirten Terzi, Avrupa şampiyonalarına katılan sporcu sayısında belirgin bir artış gözlendiğini söyledi. Yıl sona ermeden, Portekiz'de düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda 2 sporcunun madalya kazandığını hatırlatan Terzi, ''Meryem Erdoğan 23 yaş altı bayanlarda altın, Binnaz Uslu da büyük bayanlarda gümüş madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı'' diye konuştu.

        İspanya'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede Almitu Bekele'nin, 10 bin metrede Elvan Abeylegesse'nin, 100 metre engellide de Nevin Yanıt'ın altın madalya kazandığını hatırlatan Terzi, Elvan'ın 5 bin metrede de gümüş madalya kazandığını anımsattı. Elvan Abeylegesse'nin Rak Yarı Maratonu'nda altın madalya kazandığını söyleyen Terzi, Avrupa Şampiyonası Kulüpler Kupası Kros Yarışları'nda alınan genç atletlerin başarısının yanı sıra, Almitu Bekele'nin de büyük bayanlarda şampiyon olduğunu ifade etti. Terzi, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Halil Akkaş'ın 5 bin metrede, Fatih Avan'ın ise cirit atmada altın madalya kazandığını anımsattı.

        Mehmet Terzi, Türk atletlerin, Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda da önemli başarılara imza attığını söyledi. Macaristan'daki yarışlarda Mert Gırmalegesse'nin 3 bin, Elvan Abeylegesse'nin 5 bin, Nevin Yanıt'ın da 100 metre engellide altın madalya elde ettiğini ifade eden Terzi, şöyle devam etti:

        ''Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda da Ahmet Arslan altın madalya kazandı. Üst üste 4 kez Avrupa şampiyonu olarak Avrupa'da ilke imza atan Ahmet Arslan, bu başarıya ulaşan ilk Türk atlet olarak da tarihe geçti. Ahmet Arslan, Slovenya'da yapılan Dünya Dağ Koşuları Birliği (WMRA) Grand Prix finalinde de şampiyon olarak, Türkiye'ye bir ilki daha yaşattı.

        Almitu Bekele, IAAF Permit Galan salon yarışlarında bayanlar 5000 metrede ikinci oldu, IAAF Kıtalararası Kupa Yarışması'nda da 3 bin metrede ikinci sırada yer aldı. Elmas Lig'de ikinci olan Degfa, aynı zamanda bu lige katılan ilk Türk atlet olarak da tarihe geçti. Elvan Abeylegesse ise bir sonraki Elmas Lig'de 5 bin metrede 3'üncü oldu. Meryem Erdoğan da mayıs ayındaki EAA Permit Yarışları'nda bayanlar 1500 metrede şampiyon oldu.''

        Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma ve dereceye girme potansiyeli bulunan 17 üst düzey sporcuya finansal destek sağladığını belirten Terzi, ''Bu sporcular arasında Elvan Abeylegesse, Nevin Yanıt ve Almitu Bekele Degfa da yer aldı. Türk sporcularına olimpiyat oyunları tarihinde bu kapsamda bir destek ilk kez sağlandı'' dedi.

        Ev sahipliği yapılan uluslararası yarışmaların sayısında da ciddi artış gözlendiğini ifade eden Terzi, ''Bu yıl 78 uluslararası organizasyonu ülkemizde başarıyla gerçekleştirdik. Ayrıca uluslararası atletizm kuruluşlarıyla ilişkilerimizi en üst düzeye çıkartarak ülkemizin ve federasyonumuzun saygınlığını artırdık'' diye konuştu.

        2010 yılında Türkiye genelinde ulusal ve uluslararası hakem sayısının toplam 3 bin 541'e ulaştığını ifade eden Terzi, çeşitli uluslararası teşkilatlarda elde edilen yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra, Balkan Atletizm Federasyonları Birliği (ABAF) üst yönetimine seçildiklerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ