Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Bir ilk gerçekleşti! - Olimpiyat Haberleri

        Akgül, buz dansında Alper Uçar-Alisa Agafonova çiftinin dün gümüş madalya kazanmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bu madalyanın Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Madalyanın, hem bu dal hem de Universiad açısından bir ilk olduğunu belirten Akgül, ''Seyirci sayısını gördünüz, salon dolup taşıyor. Bu seyirciler arasında küçücük, gencecik çocuklar var. Bu madalya, onlar için de bir cesaret olacak. O nedenle de çok önemliydi bu madalyanın gelmesi. Alper'e ve Alisa'ya çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

        ''HEP SÖYLÜYORUM, HEDEF SOÇİ-2014''

        Yunus Akgül, Türkiye'nin kış sporlarında bundan sonraki hedefinin, her zaman söylediği gibi Soçi-2014 olduğunu belirtti. Akgül, ''Ben dün iki federasyon başkanımla, oyunların bitmesini bile beklemeden toplantı yaptım. Soçi-2014 vizyonunu oluşturmaya çalışıyoruz. Oraya en fazla katılımı sağlayacağız. Orada madalya için mücadele edecek sporcularımız olacak. Bu kadar büyük bir yatırım yaptık buraya, bu yatırımın hakkını vermezsek, bu millet bizi affetmez'' dedi.

        ''HER DALDA GELECEK VADEDİYORUZ''

        Genel Müdür Akgül, sadece buz pateninde değil, diğer dallarda da gelecek vadeden sporcuların olduğunu belirtti. ''Bu oyunlara katılan sporcularımıza henüz 2 yıldır yatırım yapıyoruz. Bir sporcu 2 yılda yetişmiyor. Bir sporcudan madalya alabilmek için en az 5-10 yıl gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda bu sporcularımızdan da beklentilerimiz olacak. Buradaki sonuçlara baktığınızda, gencecik çocuklarımız hep aralara yerleştiler, sonuncu değiller. Onları esas 2-3 yıl sonra göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ