Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Tarih yazdık! - Olimpiyat Haberleri

        HTSPOR

        Çin’in Shenzen kentindeki Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda (UNIVERSIADE) Türk atletizmi için tarihi bir gün yaşandı. İki milli atlet aynı anda, iki farklı branşta zirveye çıktı. Fatih Avan ciritte, Binnaz Uslu 3 bin metre engellide şampiyon olurken altın madalya sevinçlerini Ay-Yıldızlı bayrağa birlikte sarılıp poz vererek kutladı. Bayanlar 3 bin metre engelli yarı finalinde en iyi dereceyi yaparak finale çıkan Binnaz Uslu, finalde de çok başarılı bir performans ortaya koydu. Yarışın başından sonuna kadar önde giden Binnaz Uslu, büyük farkla bitiş çizgisini önde geçti. Binnaz Uslu, 9.33.50’lik dereciyle altın madalya kazanırken, aynı kategoride final koşan Gülcan Mıngır, 10.07.71 ile 10’ncu oldu.

        FATİH AVAN FARK ATTI

        Uslu’nun koştuğu dakikalarda ciritte de son atışlar yapıldı ve Fatih Avan 83.79 metreyle altın madalyaya ulaştı. Rekortmen atlet 3’ncü hakkında elde ettiği dereceyle Ukraynalı Roman Avromenko (81.42m) ve Polonyalı Igor Jurik’i (79.65m) geride bıraktı. Diğer yarışlarda, 1500 metrede altın madalya umudumuz Aslı Çakır Alptekin, 4.23.45’lik derecesiyle tüm sporcular arasında en iyi dereceyi yaparak yarı finale yükseldi. Erkekler 800 metrede piste çıkan Cihat Ulusise, 1.51.09’luk derecesiyle serisinde 3’ncü, genel sıralamada ise 18’nci olarak yarı finale yükseldi. Avrupa Şampiyonumuz Nevin Yanıt ise 100 metre engelli finalinde 13.27 ile 6. oldu.

        7 MADALYA ALDIK

        Türkiye, Binnaz Uslu ve Fatih Avan ile kazandığı 2 altın madalyanın ardından toplam madalya sayısını 7’ye yükseltti. Türkiye daha önce atletizmde Fadime Suna ile altın, judoda Belkıs Zehra Kaya, atletizmde Nagihan Karadere ve halterde Seda İnce ile İbrahim Arat’la bronz madalya kazanmıştı. Türkiye, madalya cinsine göre yapılan sıralamada bugün 29’nculuktan 16’ncılığa yükselirken, toplam madalya sayısında da 23’den 19’ncu sıraya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ