Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Starlink uydusunun depreme faydası nedir?
        1

        Uydular, afet sırasında sağladıkları sinyaller sayesinde internet yer alıcı ve vericilerine ulaşarak yerel olarak yayın yapmaya olanak sağlar. Sinyaller bir ev, iş yeri veya uzak konum sinyalinin uydu üzerinden bağlanmasını sağlar.

        2

        AB'DEN COPERNİCUS UYDUSU KABUL EDİLDİ

        Elon Musk'ın Starlink teklifini reddeden Türkiye, Avrupa Birliği tarafından acil durum haritalama hizmetleri sağlayan Copernicus uydu sistemini kabul etti ve ülkeler bu hizmeti etkinleştirdi.

        3

        PEKİ STARLİNK FARKI NEDİR?

        Uydulardan sağlanan sinyaller sayesinde internet yer alıcı – vericilerine ışınlanarak yerel olarak yayın yapar ya da doğrudan Starlink yönlendiricisine bağlanır.

        Starlink uydularında bulunan sinyaller cep telefonu sinyalleri, 4.5G veya 5G ile aynı şey değildir. Bir ev, iş yeri veya uzak konum sinyalinin uydu üzerinden internete direkt olarak bağlanmasını sağlar.

        4

        STARLİNK NE KADAR HIZLI?

        İlk piyasaya sürüldüğünde 1 Gbps’ye kadar hıza ulaşabiliyordu. 2021’de şirket bu rakamı 10 Gbps’ye çıkararak mevcut gigabit internet hizmetini çok daha hızlı hale getirdi. Ancak birçok kullanıcı şirketin bahsettiği rakamların gerçek hıza yansımadığını belirtiyor.

        5

        STARLİNK UYDULARI İRAN’A İNTERNET ERİŞİMİ SAĞLADI

        İran hükumeti vatandaşlara internet erişimini kesmişti. Bunun üzerine vatandaşlar Elon Musk’dan Starlink uyduları ile internet erişimi sağlamalarını istemişti. Elon Musk’da Starlink uydularının İran’a aktifleştirilmesini kabul etti. Şu anda vatandaşlar internet erişimini Starlink üzerinden sağlıyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ