Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Nice yıllara Salon İKSV, Sırma Karasu haberleri, Salon İKSV 5 yaşında, Salon İKSV konserleri

        Sırma KARASU/HT CUMARTESİ

        sirmakarasu@gmail.com

        İKSV ruhunun vücut bulduğu yerdir Şişhane No 5, Deniz Palas. İçinde İstanbul ahalisinin kültür sanat hayatını renklendirecek bin bir çeşit plan ve projenin geçtiği binayı herhangi bir işyerinden ayıran Salon İKSV ise kalbidir bu vücudun. Haftanın 2-3 günü söyleşiden tiyatroya ve tabii ki konserlere ev sahipliği yapar, seyirci enerjisiyle binaya ihtiyaç duyduğu kanı pompalar.

        16 Ocak 2010’da The Bad Plus konseriyle açılmış salon. Yani dün tam 5 yaşında oldu. Ben “Beş sene ne çabuk geçti, oldu mu o kadar?” diyenlerden değilim. Doğan Hızlan, Hüseyin Sermet derken bir anda Yasmin Levy, Hooverphonic ve Suzanne Vega sonra bir bakmışsın Dorian, Büyük Ev Abluka’da ve Athena... Böyle geniş bir seçki nasıl sığmış ki 5 seneye? Sonra bu Salon nasıl oluyor da senede 25 bin kişiyi ağırlıyor? Sirkteki küçücük bir arabadan 20 tane palyaço çıkması numarasını andırıyor... Ve tüm bu harikalıkların müsebbibi, izleyicinin deyim yerindeyse “ciğerini bilen”, her daim heyecanlı Salon direktörü Bengi...

        Salon İKSV’yi gözünüzde büyütmek istemem. Aynı müzik zevkinden farklı insanlarla kaynaşabileceğiniz kadar samimi, dans edebileceğiniz kadar geniş bir mekân. Şimdi size Salon’un hafızasını, sahnenin sahiplerini takdim ediyor ve aradan çıkıyorum.

        Athena Gökhan Özoğuz (27 Ocak 2012) Müzik olayı çok enteresan. Beraber müzik yaptığın insanlar sana herkesten daha yakın. Konser verdiğin bazı mekânlar da evin gibi. Salon İKSV de ilk çıktığımda bende bu hissiyatı yaratmıştı. Sadece sahnesi, seyirci alanı gibi maddi özellikleriyle değil, çalışanlarıyla amaç ve ruh olarak bütünlüğü sağlam bir mekân. Müziğin yeni isimlerini ve trend’leri dünya ile aynı anda yaşamak Salon’un sağladığı büyük bir lüks.

        “Ubor Metenga Söyleşileri”nden Yekta Kopan için Salon (2010-2012) Salon, çocukken “Keşifler ve İcatlar Ansiklopedisi” okumayı seven her yetişkin için harikalar diyarı gibidir. Sanatın her dalında yenilikleri keşfedebilme cesaretini veren kaç mekân var ki? Salon’a giren her sanatseverin, kendisini harikalar diyarında hissedişi bu cesarettendir. Bengi Ünsal, hiç durmayan saatinin tiktaklarıyla sizi ardına katar ve kendinizi bir tavşan deliğinden içeri bırakırsınız.

        Mor ve Ötesi (26 Mart 2011) Salon’da konser vermiş, partiye katılmış, tiyatro oyunu izlemiş biri olarak her halini sevdim. Doğru kurgulanmış sade ve güzel bir mekân olduğunu düşünüyorum. Nice yıllara!

        Göksel (5 Aralık 2010 ve 3 Şubat 2012) Salon İKSV, İstanbul’un sıcacık, biricik konser salonu. Bazı şarkılarımı ilk defa Salon’un sahnesinde söyledim. Bazen de dinleyici oldum harika konserler izledim. Hep beraber nice yıllara!!!

        Elif Çağlar (19 Kasım 2011) Müzisyen olarak, ses sistemi sayesinde sahnede rahat ettiğim, dinleyici olarak da yerli, yabancı, alternatif ve farklı müzisyen seçimlerini beğenerek takip ettiğim az sayıda mekândan biri. Disiplinle çalışan, sorun çözmeye odaklı bir ekibe sahip. Uzun yıllar devam etmeniz dileğiyle...

        Özge Fışkın (9 Mart 2012) Salon İKSV açıldığı günden beri zevkle konserlerini takip ettiğim, sahnesinde performans yapma şansı bulduğum, müzisyene ve dinleyiciye umut veren harika bir konser mekânı. Ruhunu, tavrını 5 yıldır koruyan Salon’a ve tüm çalışanlarına nice yıllar diliyorum.

        Vega Deniz Özbey Akyüz (18 Kasım 2011) Salon kesinlikle büyülü bir mekân. Sahnesi, sahne arkası ve çalışan, ayakta tutan ailesiyle... Bendeki hissi, sık bir ormanda ancak çok yakınına gidince sisin açılıp seni içeri aldığı sürpriz sade bir ev gibi. İster sahnesine çık ister bir konserine git, o gece bitsin eve döneyim istemiyorsun. Hep ne yapıyorlar diye göz ucuyla izlerim.

        Mabel Matiz (29 Nisan 2011, 8 Ekim 2011, 22 Aralık 2012) Salon benim için iyi müziğin en daimi adresi oldu hep. Aynı zamanda vaktiyle, kendi adımla kendi müziğimle çıktığım ilk sahne. Yeri her zaman çok özel ve büyük olacak. Dilerim yıllarca orada harika konserler izlemeye devam ederiz. Salon’a nice yaşlar diliyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ