Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Soba faciasından dram çıktı

        HABER-FOTOĞRAF : YUSUF KILIÇ - CNA

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        EŞİ 7 YIL ÖNCE TERK ETTİ

        7 yıl önce eşi Ali Bütün tarafından terk edilen anne Halime, Gaziantep'te ikamet eden babası İbrahim Güney'in yanına sığındı. Halime Bütün, o zaman yeni doğan ve şu anda 7 yaşında olan oğlu Osman ve büyük kızı Emine ile 7 yıldır Gaziantep'teki babasının evinde yaşamaya başladı. Kurban Bayramı ziyareti için memleketleri Mardin'in Midyat ilçesine giden anne ve çocukları, önceki akşam geç saatlerde Gaziantep'e döndü. Babası ile birlikte yaşadığı Atakent Mahallesi 17 Nolu Sokak'ta bulunan Merve Yapı Kooperatifi A4 Blok Daire 9'da, diğer kardeşlerinin çocukları Kadir, Elif, Şehmuz ve Songül Güney bir odada uyurlarken, , anne Halime Bütün ve çocukları Emine ile Osman’ da diğer odada uykuya daldı.

        DEDE’NİN KURTARMAK İÇİN MÜCADELE ETTİ

        Evin sahibi Dede İbrahim Güney ve torunlarının uyuduğu odadaki elektrikli soba gece saat 02.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı devrilerek yangına sebep oldu. Alevlerin yükselmesi ve vücudunun bir kısmı yanan Songül’ün çığılığı üzerine uyanan dede İbrahim Güney, yanında yatan torunları Kadir, Elif, Şehmuz ve Songül'ü hemen evden çıkarmayı başardıktan sonra yardım istemek üzere pencereye yöneldiği sırada düştü. Sürünerek ancak dışarı çıkabilen dede İbrahim Güney de canını zor kurtardı.

        Çığlıklar üzerine komşuların da geldiği evde, anne Halime ve çocukları Emine ile Osman'ın uyuduğu odaya alevler sebebiyle ulaşılamadı. Kapının bir türlü açılamadığı odada bulunan anne Halime ve çocukları ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Emine ile 1. sınıf öğrencisi Osman Bütün, çıkan dumandan zehirlenerek feci şekilde can verdi.

        EMİNE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI

        Bu arada hayatını kaybeden Emine Bütün'ün bugün doğum günü olduğu ve yakınlarının kendisi için sürpriz şekilde doğum günü pastası hazırladıkları öğrenildi.

        Yaşadıklarını gözyaşları arasında anlatan 10 yaşındaki Elif Güney, gece Mardin'den geldiklerini ve hemen uykuya daldıklarını belirtti.

        Yangın çıktığında hemen uyandıklarını ve alevleri gördüklerini ve evdekilerin "İmdat" diye bağırarak yardım istediklerini belirten yangından sağ olarak kurtulmayı başaran Elif, "Düşen sobayı bir türlü kaldıramadık. Her taraf elevler içerisinde kaldı. Halam Halime ve çocukları Emine ile Osman odada kaldılar. Yangın büyüyünce onların bulunduğu odaya giremedik. Onların yattığı odanın kapı camı kırık olduğu için duman içeriye girmiş ve hepsi boğularak öldü" dedi.

        Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangının ardından alınan anne ve iki çocuğunun cesetleri yapılan otopsinin ardından Asri Mezarlığa getirildi.

        Asri Mezarlık'ta, Cuma Namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından anne ve 2 çocuğunun cenazesi toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ