Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erol Evgin'in en zor konseri

        Sanatçı Erol Evgin, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü sebebiyle konser verdi.

        Sabah annesinin vefat haberini almasına rağmen sahneye çıktığını belirten Evgin, "Güle sormuşlar, 'neden kokarsın?' diye, 'benim ibadetim budur' demiş. Biz sanatçıların ibadeti de sizleri mutlu etmek, eğlendirmek. Bu acılı günümde bana eşlik etmeniz, ilaç gibi geldi. Çok teşekkür ederim." dedi.

        Konser öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret eden Evgin, Gaziantep hakkında bilgi aldı. Güzelbey, Evgin'e Gaziantep kültürünü tanıtan kitaplar ve eşyalar hediye etti. Gaziantep'e daha önce konser için birkaç kez geldiğini belirten Evgin, Gaziantep'i daha da gelişmiş ve modernleşmiş bir kent olarak gördüğünü söyledi.

        Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kulübü'nün ortak organizasyonuyla Onat Kutlar Salonu'nda Gazianteplilere Atatürk ve Kurtuluş Savaşı konulu şarkılardan oluşan konser veren Evgin, Yemen Türküsü, Çanakkale Türküsü, Karayılan Türküsü, Alay Marşı, Hoş Gelişler Ola, Ankara'nın Taşına Bak gibi sevilen şarkıları seslendirdi.

        Evgin, şiir ve milli mücadele tarihinden notlarla zenginleştirdiği konserde, savunmanın gelişimini, söylediği türkü, şarkı ve marşlarla aktardı.

        Atatürk'ün sevdiği şarkılardan olan "Canan rakibi handan edersin" şarkısına dinleyicilerin çok iyi bir şekilde eşlik etmesine şaşıran Evgin, "Atatürk ve Kurtuluş Savaşı temalı bu konserimizi belki yüzüncü kez tekrarlıyoruz. Fakat Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar güzel bir Türk Sanat Müziği Korosu görmedim" diyerek, kendisine eşlik eden Gazianteplileri alkışladı.

        Gaziantep'e ilk olarak 1973 yılında Zeki Müren'in ekibiyle birlikte geldiğini açıklayan Evgin, "O zamanlar ünlü değildim. Harçlığını çıkarmaya çalışan bir üniversite öğrencisi olarak Zeki Müren'in ekibinde vokaldim. Kavaklık'ta bir bahçede sahneye çıkmıştık." diye konuştu.

        Erol Evgin'in 10. Yıl Marşı'yla bitirdiği konser sırasında dinleyiciler Evgin'e ellerinde Türk bayraklarıyla ayakta eşlik etti.

        Konser sonrasında Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Evgin'e birer buket çiçek sunarken, dinleyiciler de Evgin'in annesi için topluca Fatiha okudu.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ