Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Google Yılbaşı 2016'yı Doodle ile kutluyor!

        Her sene 31 Aralık tarihinde yapmasına alışık olduğumuz yılbaşı Doodle'nı bu yıl da eksik bırakmayan Google, 2015 yılının son günlerini anasayfasına taşıdı. Bugüne kadar yaptığı Doodle'larda eğlenceli görsellere yer veren Google, kar'ın şiddetini arttırdığı şu günlerde, unutmamamız gereken sevimli dostlarımıza görselinde yer verdi.

        Geçtiğimiz yıl 31 Aralıkta, 2014 yılının en çok konuşulanlarını gündemine taşıyan Google, bu sene bu misyonunu 10 gün daha erken tamamlayarak, yılbaşı günü bambaşka bir Doodle'u anasayfasına taşıdı.

        Bu sene 2015 yılının en çok konuşulan trend konularını kullanıcılarına sunan Google, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Doodle aracılığıyla olmasa da anasayfasında "2015'in önemli anlarını izleyin ve hatırlayın." başlığıyla bir metin ekleyerek incelemek isteyenlere imkan sundu. İşte geçtiğimiz 2015 yılında aranan konulardan bir bölüm...

        PARİS SALDIRISI

        2015 yılının son çeyreğinde Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım tarihinde yapılan terör saldırıları tüm dünyada yankı bulmuştu. Fransa yerel saatiyle 21:16'da başlayan saldırılar, Paris'in birinci, onuncu ve onbirinci bölgeleriyle birlikte Fransa Stadyumu'nda gerçekleşmişti. Olay esnasında yaklaşık 900 milyon internet kullanıcısı saldırılarla ilgili haberlere Google'dan aratarak ulaşmıştı.

        STAR WARS FİLMİ

        Yıldız Savaşları ya da bilinen adıyla Star Wars, serinin 1983 yılında yayınlanan altıncı filminin devamı niteliğinde uzun yıllar sonra gelince, filmin tutkunları tarafından Google üzerinde 155 milyon kez aramaya tabi tutuldu. Hal böyle olunca da Star Wars, Google'ın yılın trend aramaları listesinde kendisine üst sıralarda yer buldu.

        MARS'TA SU BULUNMASI

        NASA bilim adamlarının araştırmalarıyla "Mars'ın bir zamanlar hayat belirtisi olan sıvı halde su bulunmasını destekleyecek kadar ılık bir atmosfere sahip olduğu görülüyor" açıklamasıyla birlikte, insanlarda Marsta hayat bulunduğuna dair yeni bir heyecan ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Google'da arama yapan kullanıcıların Marstaki su ile ilgili yazdığı her kelime, popüler arama motorunun veritabanına yazılarak yılın trend listesini oluşturan haberlerden biri haline geldi.

        VOLKSWAGEN EMİSYON SKANDALI

        Alman otomobil devi Volkswagen'in araçlarında emisyon konusunda yaptığı aldatmacanın ardından milyonlarca otomobil tutkunu, Google'ı açarak bu konu hakkında araştırma yapmaya başlamıştı. Olayın uzaması üzerine aramaların daha da artması, bu olayın Google yılın aramaları listesine girmesine daha da fazla olanak sağladı ve Volkswagen toplamda 13 milyon aramayla yılın trendleri içerisinde kendisine yer buldu.

        MÜLTECİLER

        2015'te özellikle ülkemizde, ülke değiştirip daha iyi bir hayata yelken açmak adına harekete geçen yüzbinlerce Suriye ve diğer uyruklu vatandaşın birçok olayına denk gelmiştik. Google'ın, yaşanan vahim olaylarla(Aylan bebek vb.) ilgili her bir aramayı veritabanına ekleyerek yılın en fazla arananları listesine eklemesi kaçınılmaz olmuştu.

        ELBİSE NE RENK

        Sosyal medya'da virüs gibi yayılan "elbise ne renk" olayında milyonlarca insan doğru bilgiye ulaşabilmek için Google'a danışma kararı aldı. Elbise ne renk kelimeleriyle kullanıcılar, farkında olmadan 73 milyon aramaya ulaşarak, elbiseyi yılın aramaları arasında konumlandırdı.

        SEÇİM SONUÇLARI

        Her seçim döneminde olduğu gibi oy veren vatandaşların verdikleri oyun karşılığını görmek için heyecanla internet ve televizyonlarının karşısına geçtiğini biliyoruz. 7 haziran seçimleri sonucunda hükümetin kurulamaması ve koalisyonun da oluşturulamaması nedeniyle yeniden alınan seçim kararı, aramaları haliyle alevlendirmişti. Haziran ve Kasım aylarında yapılan milyonlarca arama, ülkemizde seçim sonuçlarının en çok arananlar listesinin zirvesine eklenmesine neden oldu.

        LYS SONUÇLARI

        Ülkemizde Yükseköğrenimini sürdürmek isteyen onbinlerce öğrencinin uzun zaman boyunca çalışıp girdiği LYS'nin ardından sonuçların açıklandığı ilk dakikalarda öğrenciler tarafından Google'da yapılan aramalar her sene olduğu ve olacağı gibi şiddetlenmeye başlamıştı.Yapılan aramaların sayısını veritabanında toplayan Google, en çok arananlar listesinde bu arama kelimelerine yer verdi

        SURUÇ

        Suruç'ta bir grup öğrencinin açıklama yapmak istediği bir anda kameralara yansıyan patlama görüntüleri milyonlarca kez aranan haberlerden birisi oldu. Kullanıcıların patlama anını ve sonrasını öğrenmek için yaptığı aramalar Google tarafından listelenerek Türkiye'de en çok arananlar arasına alındı

        DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ

        Bir zamanlar tüm dünyada etkisini sürdüren, olay üzerine aşılarının çıktığı Domuz Gribi, Google üzerinde milyonlarca aramaya neden olmuştu. Herkesin belirtilerini merak ettiği Domuz Gribi, Google'da büyük yankı uyandırarak en çok arananlar listesine girenlerden birisi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ