Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Devrimci Karargah bankayı da bombaladı!

        AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na bombalı saldırı ve 1’nci Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlası’na havan saldırısı yapan Devrimci Karargah örgütünün önceki gün Beşiktaş’taki Bank Pozitif’e saldırı yapınca yakalandığı ortaya çıktı.

        ÖRGÜT BANKAYA BOMBALI SALDIRI DÜZENLEDİ

        Beşiktaş 4. Levent'te yer alan Bank Pozitif’e 12 Ocak günü bombalı saldırı düzenlendi. Büyükdere Caddesi üzerindeki Sabancı Center'ın girişindeki banka şubesine saat 23.00 sıralarında bırakılan bombalı paket büyük bir gürültüyle patladı. İsrail Başkonsolosluğu'na yakın bir mesafede bulunan bankada bombanın patlamasıyla maddi hasar meydana geldi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda Terörle Mücadele Polisi geniş çaplı operasyon başlattı.

        4.LEVENT SALDIRISINI ÜSTLENDİ

        Örgüt, patlamadan kısa bir süre sonra, polis operasyonu sürerken, olayı üstlendi. Örgüt, bu bankanın İsrail'in finans kuruluşu olduğunu belirterek, Gazze'ye yönelik saldırıya tepki olarak hedeflendiğini bildirdi.

        KAÇAMADAN YAKALANDILAR

        Kendilerini Devrimci Karargah olarak adlandıran örgütün üyeleri banka şubesine yaptığı bombalı saldırıdan sonra olay yerinden kaçtı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliyi patlamadan kısa bir süre sonra tespit eden polis, teknik ve fiziki takibe başladı. Bankanın güvenlik kameralarını inceleme altına alan polis, şüphelileri tespit etmeye çalıştı.

        POLİS NOKTA OPERASYON YAPTI

        İstanbul İstihbarat Şubesi tarafından belirlenen adreslere, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 4.Levent patlamasından kısa süre sonra baskın düzenledi. Polisin, Fatih Topkapı’da yaptığı operasyonda eylemleri yönlendirdiği belirlenen örgüt lideri Cemal Bozkurt gözaltına alındı. Örgüt Lideri Cemal Bozkurt’un irtibatlı olduğu ve örgüt üyesi oldukları şüphesiyle 7 kişi, Terör polisi tarafından sorgulanmak üzere emniyete götürdü.

        ŞÜPHELİLER EĞİTİMCİ BOMBACI

        Terörle Mücadele Şubesinde gözaltına alınan şüphelilerin bölücü örgüt tarafından bomba eğitimi verildiği belirlendi. Örgütün 4.Levent’teki saldırıda güçlü bir patlayıcı kullandığı belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ