Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çankaya Köşkü önünde yarı çıplak eylem

        Vücutlarının üst tarafındaki elbiseleri çıkaran eylemciler, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den dertlerine çare bulmasını istedi.

        Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi ve AK Parti Genel Merkezi önünde yaptıkları eylemlerle dikkat çeken Kırıkkaleli minibüs şoförleri, bugün eylemlerine yenisini ekledi. Dört minibüsle Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu kapısı önüne gelen eylemciler, üzerlerindeki elbiseleri yere atarak yarı çıplak eylem yaptı.

        Gereken tüm izin ve belgelere sahip olmalarına rağmen Ankara Büyükşehir ile Kırıkkale belediyelerinin kendilerine yer göstermemesi yüzünden çalışamamaktan şikayet eden eylemciler, Kırıkkale'ye her girişlerinde zabıtanın araçlarına ceza yazdığını savundu.

        Ellerindeki ceza makbuzlarını yerlere atan grup, yaklaşık 2 yıldır devam eden sorunlarına çare bulunmadığını belirterek, "Artık dayanacak gücümüz kalmadı." açıklamasını yaptı.

        Kırıkkaleli şoför esnafı, son merci olarak Cumhurbaşkanı Gül'den konuya el koymasını istediklerini belirtti.

        Çankaya Köşkü ve Başbakanlık Resmi Konutu önünde bulunan polis ekipleri ise taşkınlık yapmalarını önlemek için eylemcilere müdahale etti. Elbiseler ve makbuzları yerden toplayan polis, eylemcileri geldikleri minibüslere bindirerek sorgulanmak üzere Kavaklıdere Polis Merkezi'ne götürdü.

        Bu arada, Emniyet güçlerinden bazıları olayı görüntüleyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ