Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seçim bitti kavga kaldı

        Alınan bilgiye göre, belediye başkanlığı seçimini kazanan AK Parti, oluşturduğu konvoyla halkı selamladı. Konvoy, Kazımdirik Caddesi'nde bulunan DTP binasının önünden geçerken, AK Partili gençlerle, DTP'li gençler arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu atılan taşlardan 2'si polis, 3 kişi yaralandı.

        SEÇİM SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

        Yaralılar, Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Olayın ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, seçim sonrası seçmenlerini selamlamak isterken, DTP'lilerin saldırısına uğradıklarını bildirdi.

        AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar'ın bindikleri aracın camlarının atılan taşlar nedeniyle kırıldığını söyleyen Kadirioğlu, şöyle konuştu:

        ''Oluşturduğumuz konvoyla seçmenlerimize teşekkür etmek istedik. Kazımdirik Caddesi'nde bulunan DTP binası önünden geçerken, aracımıza bir genç yaklaşıp, sözlü sataşmada bulundu. Ardından aynı genç milletvekillerimiz Vahit Kiler, Cemal Taşar ve Bitlis Belediye Başkanlığını kazanan Fehmi Alaydın'ın bulunduğu araca doğru koştu. Aracın kapısını açarak bağırmaya başladı. Araca yaklaşan genç 'Biz burada olduğumuz için mi buradan geçiyorsunuz' diye sordu. Bu genç korumalar tarafından aracın yanından uzaklaştırıldı. Milletvekillerimizin bulunduğu araca taş atıldı. Aracın camı çatladı. Biz de oradan uzaklaştık.''

        ERZURUM'DA CHP -DTP ÇATIŞMASI

        Erzurum'un Karaçoban ilçesinde yerel seçimler sonrasında aynı aşirete mensup CHP ve DTP'liler arasında çıkan silahlı çatışmada bir kişi öldü, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

        Erzurum Valisi Sami Bulut, Karaçoban'da meydana gelen silahlı saldırı olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre: CHP'li İl Genel Meclisi üyesi adayı Emin Çağlar, günün erken saatlerinde aracıyla ilçe merkezinde seyir halindeyken mensubu olduğu Dello aşiretinden DTP'li yakınları Cibril Uğun, Halil Köse, Tacettin Erçek ve Hamza Çalaş'ın silahlı saldırısına uğradı. Çağlar olay yerinde yaşamını yitirdi.

        Olay sonrasında Çağlar'ın kardeşi Salih Çağlar ağabeyinin katil zanlıları Cibril Uğun ile Emin Çağlar'ı silahla yaraladı. Saldırı sonrasında çıkan kavgada Halil Köse, Tacettin Erçek ve Hamza Çalaş da Çağlar'ın diğer yakınları tarafından silahla yaralandı. Sağlık durumu ağır olan yaralılardan Cibril Uğun ile Tacettin Erçek, hava ambulans ile Erzurum'a sevk edilerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar kara ambulansları ile Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

        Bu arada silahlı saldırı sonrasında ilçeye Erzurum'dan çok sayıda asker ve polis takviye birlik olarak gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ