Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Siyah beyaz TV'ler kapışılıyor!

        Zafer SAMANCI/ KONYA (AHT)

        İnternette dolaşan bir mail, eski siyah beyaz TV'lere olan rağbeti artırdı. "Elinizde 1950 - 1965 yılları arasında Almanya'da üretilmiş eski siyah beyaz Grundig marka televizyonlardan ya da aynı yıllarda üretilmiş eski ev eşyalarından varsa zengin olabilirsiniz! Bunların içerisindeki kırmızı cıva cep telefonu sinyallerini kesiyor. İnsan sağlığı için büyük önem taşıyor. Elinizde bu tür televizyon ve eski eşya varsa bize ulaşın. Fiyatları 35 bin TL'den başlayarak 100 bin TL'ye kadar çıkıyor" yazılı mail, son günlerde internette dolaşıyor. Kırmızı civanın sağlık alanında başta ilaç yapımı olmak üzere, petrol kuyularının tespiti, bomba yapımı ve sinyal çözücü aletlerin yapımında kullanıldığı iddia edilirken, vatandaşlar tamircilere akın etti.

        Konya Televizyon ve Radyo Tamircileri Odası Başkanı Kadir Erölmez, kırmızı civa ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Televizyon içinde ne civa ne de kimyasal bir madde var. Ya vatandaşlar dolandırılıyor, ya da birileri rant peşinde. "Vatandaşlarımız böyle şeylere aldanmasın ve bu söylentilere kulak asmasın" dedi.

        Televizyon tamircisi Hamdi Kaya, bu söylentinin kulaktan kulağa efsane gibi dolaştığını söyledi. İş yerine günde 20-25 kişinin geldiğini belirten Kaya, "Vatandaşlar bize gelip siyah beyaz televizyonlarının içinde kırmızı civa olduğunu ve bunun yüksek para ettiğini söylüyorlar. 20 bin TL'ye satıldığını anlatıyorlar. Ama ne alan ne de satan kimseyi görmedik. Günde 20-25 kişi gelip bunu bize bunu soruyor. Özellikle siyah beyaz ve Alman malı televizyonları soruyorlar. Böyle bir civa olduğunu ben görmedim. Eski ustalarıma sordum onlar da görmediklerini söylediler. Sadece duyum üzerine geliyorlar. Ama ne amaçla kullanıldığını bilmiyorlar. Yani bir efsane gibi bu dolaşıyor ortalıkta. Ama aslı yok" dedi.

        TÜBİTAK: "BÖYLE BİR KİMYASAL MADDE YOK"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ