Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Anzaklar Şafak Ayini'nde buluşacak

        Anzak Günü nedeniyle 24-25 Nisan`da düzenlenecek anma töreni için Anzaklar Çanakkale'ye gelmeye başladı. Anzaklar Gelibolu Yarımadası'nda 94 yıl önce yaşanan savaşta hayatlarını kaybeden atalarının mezarlarını ziyaret etmek için her yıl Anzak Anıtı'nı ziyaret ediyor.

        25 Nisan günü, Gelibolu Yarımadası tarihi Milli Parkı'nda saat 05.30'da Anzak koyunda gerçekleştirilecek Şafak ayinine 6 bin civarında Avustralyalı ve Yeni Zelendalı'nın katılması bekleniyor. Anzak törenleri öncsinde Anzak koyu ile Lone Pine ve Yeni Zelanda Anıtı'nın bulunduğu alana 11 bin kişilik portatif tribün kuruldu. Ses düzeni ve dev erkanlar kuruldu.

        24 Nisan tarihinde Şehitler Abidesi, Fransız Anıtı ile İngiliz Anıtı'nda, 25 Nisanda ise Anzak Koyu, Lone Pine Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtı'nda törenler düzenlenecek.

        KATILIM AZALIYOR

        Şafak ayinine katılımda son yıllarda ciddi bir azalma yaşanıyor. Özellikle 90. yıldan sonra başlayan katılım azalması, bu yıl küresel kriz ve Avustralya'da yaşanan orman yangınlarından dolayı daha da azaldı. 25 Nisan sabahı yapılacak olan şafak ayinine 5-6 bin kadar yabancı turistin katılması bekleniyor. Bunların yüzde 80'ni ise İstanbul'daki tur şirketleri tarafından yarımadaya getiriliyor ve törenlerin ardından kentten ayrılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ