Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Süper Savcı'ya taciz suçlaması

        Yeni Asır Gazetesi'ne açıklama yapan Savcı Murat Gök, "Mesajları ben gönderdim ancak hepsi de o hanımla 6 ay süren ilişkim sırasında çekildi. Ü. hanımla evlenmeye dönük, ciddi bir ilişki yaşıyordum. Daha sonra özel sebeplerle bu ilişki bitti. Şimdi 25 Eylül'de başka biriyle evlenmeye hazırlanıyorum." dedi.

        YÜ Öğretim Görevlisi Ü.E.İ. ise avukatı Ayla Ergüven Ülük aracılığıyla Savcı Gök'ün iddialarını yalanladı. Av. Ülük, müvekkiliyle Gök arasında hiçbir zaman gönül ilişkisi yaşanmadığını belirtti. Şikayetin yapıldığı gün Gök'ün mesajları kabul etmediğini hatırlatan Ülük, "Biz şikayetimizi yaptığımızda Sayın Savcı inkar etmişti, iftira olduğunu söylemişti. 'Korsan SMS' demişti. Ertesi gün ise müvekkilimle gönül ilişkisi olduğunu söyleyerek mesajların kendisine ait olduğunu kabul etti." şeklinde konuştu.

        Müvekkili Ü.E.İ.'nin Murat Gök'le gönül ilişkisi olmadığını belirten Av. Ayla Ergüven Ülük sözlerini şöyle sürdürdü: "Savcı tarafından müvekkilime yapılan tek taraflı teklif vardır. Müvekkilim bu teklifleri reddetmiş, azarlamıştır. Savcı Gök'ün gönderdiği mesajlara da her seferinde, 'Siz' diye cevap göndermiştir. Gönül ilişkisinde sizli bizli konuşulmaz."

        Bu arada yine Yeni Asır'ın haberine göre Savcı Murat Gök, İzmir'deyken düzenlediği "Yengeç" operasyonunda avukat eşi Tarcan Ülük'ü tutuklattığı için Av. Ayla Ergüven Ülük'ün kendisine iftira attığını öne sürdü. Av. Ülük ise bu iddiayı yalanladı. Eşinin o operasyon kapsamında tutuklanıp daha sonra serbest bırakıldığını herkesin bildiğini ifade eden Ülük, "O zaman eşi tutuklanan sadece ben değilim. Bu tamamen tesadüf. Duygu ve düşüncelerimizi işimize yansıtmayız. Ben sadece müvekkilimin avukatıyım." diyerek savcının iddialarını yalanladı. Müvekkili Ü.E.İ. için Savcı Gök hakkında tazminat davası açacaklarını belirten Ayla Ergüven Ülük, ayrıca eşi Tarcan Ülük'ün yargılandığı davada beraat kararı çıkması durumunda bunun için de savcı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi.

        CİHAN

        Savcıdan mesajlar

        Suç duyurusu dilekçesinde Savcı Gök’ün telefonundan, şikayetçi İ’nin telefonuna gönderildiği iddia edilen mesajlar şöyle yer aldı;

        * “Günaydın güzel kız. Pamuk prenses kadar masumdur uykun merak etme...deli”

        * “Çeşme’ye gelir misin benimle? Birkaç gün, güzel bir otel ve termal.”

        * Gök’ün, İlhan’a gönderdiği mesajlarda ’tatlı kız’, ’uykucu çiçek’, ’kedicik bal’ ve ’pıtırcık’ gibi ifadeler kullanması dikkat çekti.

        * “Hiç kimseyle birlikte oldun mu?”

        * “Saçlarını okşamak isterdim”

        * “Şirince muhteşem olur bu mevsimde fakat öyle koştur koştur sabah gidip akşam dönülmez. Kalmak ve geceyi yaşamak ve sonrasında sabahına uyanmak gerek.”

        * “Burada olsaydın keşke... İnanılmaz bir gecenin sabahına uyanırdık Ankara’nın sessiz ışığında gözlerimiz ışıldayarak.”

        Mesajlara yanıtlar

        * “Siz beni ne olarak değerlendiriyorsunuz? Ne münasebet. Çeşme’ye otele gelmeme anlam veremedim”

        * “Bana bir daha uyumak, uyanmak içerikli bir şey söylemeyin. Ne münasebet uyumamız, sabaha uyanmamız! Ne zannediyorsunuz siz beni? Bu kaçıncı. İyimser düşünemiyorum artık bu cümleleri.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ