Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cinayette şok iddia!

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da dekolte giyinip gezerek kardeşini aldattığı iddiasıyla yengesi Gamze Bulut'u (24) sol gözünden tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen 43 yaşındaki Ayhan Bulut ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen öldürülen kadının eşi Mehmet Bulut'un (41) yargılanmasına başlandı. Mahkemede öldürülen kadının eşi Mehmet Bulut'un, katil zanlısı ağabeyine, "Kafasına sık" talimatını verdiği öne sürüldü. Katil zanlısı Ayhan Bulut ise yengesini kazayla öldürdüğünü öne sürdü.

        Kabasakal Mezarlığı yakınlarında 22 Haziran'da yengesi 2 çocuk annesi Gamze Bulut'u öldürdükten sonra tutuklanan Ayhan Bulut ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen kardeşi tutuksuz sanık Mehmet Bulut, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen kardeşlerden katil zanlısı börekçi Ayhan Bulut, yengesini kazayla öldürdüğünü öne sürdü. Olay günü yengesinin eve geç geldiğini belirten Bulut, "Kendisine nereden geldiğini sordum. Bana ?Dostumun yanından geliyorum' cevabını verip yukarı kata çıktı. Yukarı çıktığımda cep telefonuyla konuşuyordu, benim için konuştuğu kişiye ?Benimle çok uğraşıyor' dedi. Kiminle konuştuğunu sorduğumda ?Dostumla, aşkımla konuşuyorum. Gel seni yanına götüreyim' deyince ben de ?gidelim' dedim. Otomobille dediği yere gittik. Issız yer olduğu için bagajdaki tabancamı alıp belime koydum. Gamze, tabancayı almak isterken tabanca yere düştü. Yerden aldım, elime yapışınca tabanca ateş aldı. Kimseye değmedi. Bu sırada ağaçların arasından ?hadi gidelim' diyen bir erkek sesi duydum. Gamze'nin elini elimden çekmek isterken tabanca ikinci kez ateş aldı. Bu kez Gamze ?ah' diyerek yere düştü. Yaralandığını anlayınca hastaneye götürdüm. Tamamen kazayla oldu" diyerek kendini savundu. Eşini ağabeyine öldürmeye azmettirmekle suçlanan çimento fabrikası işçisi Mehmet Bulut ise, suçlamaları reddederek, "İnsan sevdiği kişiyi öldürtmek ister mi?" dedi.

        "DAMADIM 'KAFASINA SIK' DEMİŞ"

        Öldürülen Gamze Bulut'un babası Hasan Ekinci, kızının, damadının azmettirmesiyle öldürüldüğünü iddia ederek, "Ayhan kızımın peşini bırakmıyordu. Kızımın öldürüldüğü gün hastanede damadım Mehmet'e ne olduğunu sorduğumda, ?Baba beni Ayhan ağabeyim aradı, ?ne yapayım' diye sordu. Ben de ?kafasına sık' dedim. dedi. Ben de ?iyi halt etmişsin' dedim. Ayhan Bulut kızımı öldürürken niye iddia ettikleri dostunu da öldürmedi? Öldürseydi o zaman elini sıkar alnından öperdim" diyerek damadının tutuklanmasını istedi.

        Tanık olarak dinlenen Gamze Bulut'un amcası Hüseyin Ekinci de, katil zanlısı Ayhan Bulut'un çay ocağında çalıştığını belirterek, "Ayhan, devamlı yeğenimi takip ederdi. Olaydan 3-4 gün önce kardeşi Mehmet de çay ocağına gelip gitmeye başladı. Bir keresinde konuşmalarına kulak misafiri oldum. Mehmet, ağabeyine ?Eğer canını çok sıkıyorsa kafasına sık' dedi. Bir keresinde de yeğenim, eşini bir kadınla mesajlaşırken yakaladı. O anda yeğenime ?Seni öldürtürüm' tehdidinde bulundu" dedi. Bu iddialar üzerine söz verilen Mehmet Bulut, ağabeyine eşinin kafasına tabancayla ateş etmesi için herhangi bir söz söylemediğini savundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ