Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Canavar toruna 2 kez ömür boyu hapis

        Adana'da kendisine uyuşturucu parası vermeyen emekli öğretmen teyzesi ile dedesini ip ve kabloyla boğarak öldürdüğü iddia edilen torun 23 yaşındaki Selahattin Demir 2 kez ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Canavar torun Demir, son sözünde "Suçsuzum" dedi.

        Askerlik görevini yaparken hafta sonu 13 Aralık 2008'de çıktığı çarşı izninde Emek Mahallesi'nde oturan teyzesi emekli öğretmen 60 yaşındaki Hatice Köroğlu'nu ziyarete giden Selahattin Demir, uyuşturucu parası vermediği iddiasıyla teyzesi ile kavga etti. Para vermeyen teyzesi Köroğlu'nu iple, dedesi 80 yaşındaki Mısto Köroğlu'nu da kabloyla boğarak öldürdü. Teyzesinin otomobilini de gasp edip kaçan Demir, arkadaşlarıyla çarşıda gezerken bir gün sonra yakalanıp tutuklandı.

        Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Demir karar duruşmasına çıktı. Polisteki ifadesinde uyuşturucu parası ve otomobilini vermediği gerekçesiyle teyzesini, dedesini de tanık bırakmamak için öldürdüğünü itiraf eden Demir, son sözünde suçsuz olduğunu öne sürdü Cinayetleri arkadaşları M.E. ile E.K'nın işlediğini öne süren Demir, "Arkadaşlarım ile teyzemin evine gitmiştik. Ben bir ara lavobaya gittim. Döndüğümde ikisini de boğarak öldürmüşlerdi. Suçu üzerime yıkmak için silah zoruyla boğazlarını sıkmamı istediler. Parmak izim ondan dolayı kalmış olabilir. Dedemle teyzemi ben öldürmedim. Mahkemenin vereceği karara saygılıyım'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ