Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Özgür Hırsız" yakalandı

        Omuzunda sırt çantasıyla şehir şehir gezip, evlerden hırsızlık yaptığı iddia edilen Mehmet S. (28), 10 ayrı dosyadan aranırken Adana'da yakalandı.

        Polislerin 'özgür hırsız' olarak adlandırdığı S.'nin 2 yıl önce de Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Hırsızlık Bürosu eski amiri Yalçın Dağ'ın evine girdiği tespit edildi.

        Bir ihbarı değerlendiren polis Sümerevleri Mahallesi'nde hırsızın girmeye çalıştığı evin sahibinin fark etmesi üzerine, tornavidayla tehdit edip daha sonra olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, sırt çantalı hırsızı kovalamaca sonucu yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlının üzerinde kimlik çıkmaması üzerine, parmak izinden yapılan inceleme sonucu hırsızlıktan sabıkalı Mehmet S. olduğu belirlendi.

        İstanbul, Mersin, Eskişehir ve Adana'da daha önceden meydana gelen 10 ayrı hırsızlık olayında parmak izi tespit edilen zanlının, sırt çantasından 2 tornavida, Eskişehir'den çalındığı anlaşılan 3 cep telefonu, biri kadına ait 2 kol saati, jöle, kremler ve güneş gözlüğü ele geçirildi.

        İfadesi alınan zanlının, 2 yıl önce Hırsızlık Büro Amirliği yapan Başkomiser Yalçın Dağ'ın Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinden meydana gelen hırsızlık olayının da zanlısı olarak arandığı ortaya çıktı.

        Hırsız zanlısı Mehmet S. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ