Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Katilinin adını yazdı ama...

        Konya’da Teoman Taha Gözübatık (18), bıçaklı saldırı sonrası kaldırıldığı hastanede ölmeden önce katilin adını yazdı. Ancak Gözübatık’ın, ismini “İbr...” olarak yazdığı zanlı İ.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

        Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT

        KONYA Selçuklu Endüstri Meslek Lisesi 12. sınıfta okuyan Teoman Taha Gözübatık (18), 22 Nisan’da, elinde oynadığı tespihin gerçek sahibi olduğunu öne süren aynı okulun 11. sınıf öğrencisi İ.D. tarafından ölümle tehdit edildi. Tespihi bir başka arkadaşının hediye ettiğini söyleyerek İ.D.’ye vermeyen Gözübatık, arkadaşı Turan Doğan ile birlikte köpeklerini gezdirmek için parka gitti.

        İddiaya göre; Gözübatık’ı 7 arkadaşıyla birlikte takip eden İ.D., Teoman Taha Gözübatık ve Turan Doğan’a saldırdı. İki arkadaş ve gezdirdikleri pitbull cinsi köpek de saldırganlar tarafından bıçaklandı. Şahdamarı kesildiği için çok kan kaybeden Teoman Taha Gözübatık, 2 günlük yaşam savaşını kaybetmeden kısa süre önce, “Seni kim bıçakladı?” diye soran ailesinden istediği kâğıda “İbr....” yazarak İ.D.’yi işaret etti.

        Gözübatık kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Bu arada gözaltına alınan İ.D.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişiden M.U. ile İ.Ö. tutuklandı. İ.D. ve diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı. Gözübatık’ın ölümüne neden olan kavganın bir numaralı zanlısı olan ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İ.D.’nin, bu olaydan 2 gün önce yine iki kişiyi bıçakladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ancak tutuklanmak üzere sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ