Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Baykal'dan dava yorumu

        CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, olaylı Van gezisine ilişkin Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert hakkında açılan davayla ilgili bir soruyu, "Söyleyecek bir şey yok" diye yanıtladı.

        BÜLENT TATOĞULLARI/ ANTALYA (AHT)

        Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, olaylı Van gezisine ilişkin Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert hakkında açılan davayla ilgili bir soruyu, "Söyleyecek bir şey yok" diye yanıtladı.

        BAYKAL KONUŞMADI

        Memleketi Antalya'da eşiyle birlikte tatilini sürdüren Deniz Baykal, 2 Nisan'da gerçekleşen Van gezisindeki olaylar nedeniyle Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert hakkında açılan davayla ilgili kendisine soru soran AHT muhabirine, "Dava açıldı. Ne söylememi bekliyorsunuz? Konu yargıya taşınmıştır. Söyleyecek birşey yok" yanıtını verdi.

        MÜDÜR AĞIR CEZA'DA YARGILANACAK

        Baykal'ın CHP Genel Başkanı sıfatıyla il kongresine katılmak üzere 2 Nisan'da gittiği Van'da, kongrenin yapılacağı salonda bir grubun taşlı, yumurtalı saldırısına uğramasının ardından saldırının devam etmesi üzerine yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilmişti. Olayın ardından iki mülkiye müfettişini Van'a göndererek inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı tarafından, Baykal'ın gezisi öncesi 39 polisin görevlendirilmesine rağmen, saldırıdan üç gün sonra 163 kişilik ikinci listenin hazırlandığını ve buna ilk listenin tarihinin atılarak 'evrakta sahtecilik' suçu işlendiği ortaya çıkarıldı.

        Müfettiş raporunun ardından Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Savcısı Resul Köse'nin yürüttüğü soruşturmanın ardından Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert hakkında evrakta sahtecilik suçlamasıyla, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        ZAFİYETİ ÖRTME ÇABASI

        İddianamade, Emniyet Müdürü Mert'in, Baykal'ın gezisiyle ilgili 1 Nisan'da emniyet tedbiri yayınladığı vurgulanarak, "Baykal'ın kongre salonuna girişinde yumurtalı ve taşlı saldırıya maruz kalması sonrasında yeterli önlem almadığı, ortaya çıkan görev zafiyetini gizlemek amacıyla gerçek bilgiye dayanmadığı halde 4 Nisan'da ikinci bir görev emri hazırladığı, ancak bu görev emrini 2 Nisan tarihli olarak imza ettirdiği ve ilgili birimlere gönderdiği anlaşılmıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ