Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kayıp çocuklar hakkında 'korkunç' iddia

        Kayseri'nin Talas İlçesi'nde geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra ortadan kaybolan 3 çocukla ilgili bir ihbar mektubu savcılığı harekete geçirdi. Sivas Cezaevi'ndeki bir mahkumun yazdığı mektupta, çocukların organ mafyası tarafından kaçırıldığı ve iç organlarının alındıktan sonra da öldürülüp, Fırat Nehri'ne atıldığı iddia edildi.

        Erhan CEYLAN / AHT

        Kayseri'de geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü şeker toplamak için dışarı çıkan Ahmet Tuna Tekin (8) ve kardeşi Dilruba Tekin (6) ile arkadaşları Türkan Ay'dan (11) bir yılı aşkın bir süredir haber alınamıyor. 3 çocuğu arama çalışmaları o tarihten itibaren aralıksız devam ederken, dün Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen bir ihbar mektubunda, çocukların organ mafyası tarafından kaçırıldığı ve iç organlarının alındıktan sonra da öldürülüp, Fırat Nehri'ne atıldığı iddia edildi.

        İNCELEMELERİN ARDINDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Sivas'ta yaşayan Fırat Yıldız, arkadaşı Ramazan Utuş'u da alarak cezaevinde bulunan ağabeyi Hamdi Yıldız'ı görmek için geçen hafta Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na görüşe gitti. Açık görüş sırasında Fırat Yıldız'ın yanına yaklaşan bir mahkum, "Sana bir mektup versem Kayseri'ye yollar mısın?" diye sordu. Mektubu alan Fırat Yıldız mektubu postaya vermeden önce merak ederek arkadaşıyla birlikte açıp okudu. Okudukları karşısında şaşkına dönen Yıldız, mektubu alarak Cumhuriyet Savcılığı'na gitti. Mektubun incelenmesinin ardından Fırat Yıldız ve Ramazan Utuş'un ifadelerini alan savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

        Kapalı cezavinde 'cinayet'ten ötürü müebbet hapis cezası çeken Kayserili bir mahkumun, 'Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne diye başlayan mektubunda şu ifadeler yer alıyor: ''Ben uzun süredir Sivas Cezaevi'nde hapis yatan biriyim. Çektiğim vicdan azabı yüzünden artık uyku uyuyamıyorum. Benim cezaevinden çıkmam da artık imkansız. Bu nedenle çektiğim vicdan azabından kurtulmak istiyorum. Kayseri'de geçen yıl kaybolan 3 çocuk, 3 kişi tarafından kaçırılmış ve iç organları alındıktan sonra cesetleri Fırat Nehri'ne atılmıştır'' Cumhuriyet Savcılığı'nın mektupta kimliğini belirtmeyen mahkumun tespiti için çalışma başlattı. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ